Acasă Actualitate 33 de jandarmi suceveni au fost înaintaţi în grad

33 de jandarmi suceveni au fost înaintaţi în grad


Intră acum și în grupul de

La reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, vineri a avut loc ceremonialul militar şi religios organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a unui număr de 33 de lucrători ai unităţii. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci, în gradul de maior a fost înaintat 1 ofiţer, în cel de căpitan 3 ofiţeri, în gradul de locotenent 1 ofiţer, în gradul de maistru militar clasa I – 1 maistru militar, în gradul de plutonier adjutant şef – 2 subofiţeri, în gradul de plutonier adjutant – 4 subofiţeri, de plutonier major – 3 subofiţeri, în gradul de plutonier – 18 subofiţeri.

„Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al I.J.J. Suceava pentru înaintarea în grad a maiştrilor militari şi subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat prin intonarea Imnului Naţional al României”, a precizat căpitanul Cornaci.



Acesta a mai menţionat că, în fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române, pe 3 aprilie.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version