Dosarul se îngroaşă în cazul tâlharilor de valutişti


Intră acum și în grupul de

Cercetările în cazul atacatorilor valutiştilor suceveni sunt pe departe de a fi finalizate. Luni după-amiază, a avut loc reconstituirea unei astfel de tâlhării chiar la locul ultimului incident. Unul dintre vinovaţi, aflat în stare de arest, s-a întors la locul faptei pentru a povesti procurorilor cum s-au întâmplat lucrurile. Flancat de o armată de mascaţi, acuzatul a fost adus la reconstituire cu cătuşe pe mâini şi cagulă pe cap.
Procurorii prezenţi la acţiune s-au declarat mulţumiţi de abia după mai bine de o oră de reconstituire a faptelor.

Un lucru e cert. Atacatorii lucrau în două echipe bine organizate. Una făcea filajul victimei o perioadă mai lungă de timp aflând toate detaliile despre aceasta. Cealaltă ataca la ora şi data bine stabilite de pe urma concluziilor filajului. De obicei, era vorba de două persoane care atacau pe la spate fără ca victima să vadă. Loviturile erau precise şi puternice. Aşa a fost şi în ultimul caz, când administratorul mai multor case de schimb valutar, Cristian Căjvăneanu a fost tâlhărit în amiaza mare.

Atacatorii ştiau tot traseul pe care victima îl făcea, ba chiar şi drumul pe care îl alegea către casă când locul obişnuit de parcare era ocupa, încât nimic nu era lăsat la voia întâmplării.

De la ultima operaţiune, tâlharii s-au ales cu peste 400.000 de lei bani româneşti şi valută.

Din păcate, loviturile au fost foarte puternice, iar victima se zbate şi acum între viaţă şi moarte pe un pat din Spitalul Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de