Aproape 40 de suceveni care au fost în Italia au mers la SJU Suceava să verifice dacă au contactat coronavirus. 25 dintre ei sunt din localitatea Mironu


Intră acum și în grupul de

Un număr de 36 de suceveni care s-au întors din Italia au fost luni și marți la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava pentru a vedea dacă au contactat coronavirus.

Directorul medical al SJU Suceava, Alexandru Macovei, a declarat într-o conferință de presă că toate persoanele care vin în țară din zonele aflate în carantină din Italia trebuie să se prezinte la spitalele de care aparțin.

El a spus că aceștai vor fi preluați de un medic infecționist, vor fi reținuți în spital, li se vor face analize de sânge și se va aștepta rezultatul.

Dacă rezultatul este pozitiv, pacientul se trimite la un centru unde se tratează această afecțiune, iar dacă se infirmă pacienții sunt tratați pentru simptomatologia respectivă.

El a spus că pacienții se prezintă la spital atât dacă au simptome sau dacă nu au simptome pentru traseul de călătorie care include zone aflate în carantină din cauza coronavirus.

Șeful Secției de Boli Infecțioase din SJU Suceava a spus că au fost numeroase de prezentări de pacienți asimptomatici care au dorit să obțină informații și să fie consultați datorită temerii că ar putea fi contactat coronavirus.

Fără coronavirus in judetul Suceava

Vești bune de la Spitalul Județean Suceava – conferința de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 26. Februar 2020

Ea a arătat că în cursul zilei de marți au venit 30 de pacienți, iar luni 6 pacienți, toți cu istoric de călătorie în Italia în zonele afectate.

Terteliu a precizat că unul dintre aceștia a fost tânărul care a fost reținut la izolare și nu s-a confirmat suspiciunea.

Acesta avea și istoric de călătorii și simptome respiratorii, febră, dureri în gât, tuse și s-a aplicat protocolul.

Terteliu a mai spus că din localitatea Mironu au fost examinați în jur de 25 de pacienți veniți pe cale terestră din Italia și că aceștia s-au prezentat singuri la spital pentru control.


Intră acum și în grupul de