Ion Lungu anunță că o sută de platani vor fi plantați la bulevardul principal prin proiectul „Suceava întinerește” prin care se plantează un arbore la fiecare nou-născut


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că municipalitatea suceveană a inițiat proiectul „Suceava întinerește” prin care la nașterea fiecărui copil în municipiu va fi plantat câte un arbore.

Lungu a spus în conferința săptămânală de presă că în primele două luni ale acestui an s-au născut în municipiul Suceava 96 de copii și că urmează să fie plantați la bulevardul principal 100 de platani.

Fiecare copil va primi o diplomă prin care se certifică faptul că unul dintre arbori a fost plantat pentru el.

Primarul a mai anunțat că în campania de plantări de primăvară vor mai fi plantați pe terenuri din municipiu, în special în zona Dealul Teodoreni și la zona de agrement Tătărași, încă o mie de arbori din alte specii.

El a spus că această acțiune face parte din programul județean de plantări inițiat de președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur care a propus o acțiune concertată a autorităților locale pentru plantarea de copaci în zonele degradate și crearea de cordoane verzi în jurul localităților cu număr mare de locuitori.

„Va fi o primăvară a plantărilor de arbori în municipiul Suceava”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de