Toți pasagerii autocarului cu care a călătorit suceveanul cu coronavirus COVID 19 vor fi verificați din punct de vedere al stării de sănătate. Suceveanul are o stare de sănătate generală precară-oficial


Intră acum și în grupul de

Toți pasagerii autocarului cu care a călătorit suceveanul de 71 de ani care a fost depistat pozitiv cu coronavirus COVID 19 vor fi verificați din punct de vedere al stării de sănătate, a anunțat, miercuri seara, într-o intervenție la TVR șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

El a spus că pacientul de 71 de ani din Suceava depistat pozitiv are o stare de sănătate generală precară și că va fi tratat la Spitalul de boli infecțioase din Iași unde a fost transferat miercuri seara de la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Suceava.

Arafat a menționat că vor fi verificați din punct de vedere al stării de sănătate toți pasagerii care s-au aflat în autocarul cu care suceveanul s-a întors în țară.

El a adăugat că autoritățile locale au identificat toți pasagerii din autocar care au fost contactați și urmează să fie verificați.

Reamintim că miercuri după amiaza, s-a confirmat al șaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Conform primelor informații, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat.

Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv.


Intră acum și în grupul de