S-a jucat cu chibriturile şi a dat foc depozitului de furaje (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Lăsat nesupravegheat, un minor de 5 ani, din Moara, a dat foc, vineri după-amiază, depozitului de furaje din incinta gospodăriei. Prin serviciul 112, la ora 18.30, ISU „Bucovina” Suceava a fost anunţat de izbucnirea unui incendiu la un depozit de furaje ce-i aparţine lui Gheorghe S., din localitatea Moara. Imediat, Detaşamentul de pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Moara au intervenit cu două , iar la sosirea acestora ardea depozitul de furaje, pe o suprafaţă de 40 mp, existând pericolul de propagare la casa de locuit, adăpostul de animale şi alte anexe.

Focul a fost lichidat la ora 19.45, în limitele găsite, arzând doar circa 3 tone plante furajere (fân). De asemenea s-au mai degradat circa 4 tone furaje, pagubele fiind estimate la 1.500 lei.

Rezultatul primelor cercetări au indicat faptul că incendiul s-a produs datorită nesupravegherii minorului S. V., de 5 ani care s-a jucat cu chibriturile.
Pompierii au salvat casa de locuit şi anexele, în valoare de aproximativ 60.000 lei.

Aceeaşi valoare a pagubelor s-a înregistrat şi la un incendiu izbucnit în comuna Zamostea, unde deasemenea a luat foc depozitul de furaje. Incendiul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.16. Astfel, Garda de intervenţie Siret împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zamostea au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, ce aparţine lui Constantin E., din comuna Zamostea.

La sosirea pompierilor, ardeau două stocuri de furaje, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi anexe.

Incendiul a fost stins la ora 03.55, şi au ars circa 5 tone fân. De asemenea, s-au degradat 2 tone furaje, pagubele fiind estimate de proprietar la cca 1.500 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul s-a produs din cauza unui foc deschis în spaţii deschise lăsat nesupravegheat.
Pompierii au salvat casa de locuit şi anexele, în valoare de aproximativ 50.000 lei.


Intră acum și în grupul de