Fostul prefect Florin Sinescu consideră că pe lângă epidemie panica este cea mai mare problemă care poate să apară și poate fi gestionată doar dacă autoritățile au capacitatea de a transmite mesaje clare și de a lua măsurile cele mai bune


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect de Suceava Florin Sinescu a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că pe lângă situația generată de gestionarea epidemiei cu coronavirus autoritățile naționale, județene și locale vor trebui să gestioneze și problema panicii.

El a amintit că în 26 februarie, în conferință de presă, când nu exista niciun caz de infectare cu coronavirus în țară spunea că nu se pune problema dacă vom avea cazuri de coronavirus ci când, iar paoi a fost primul caz semnalat.

Sinescu a spus că nu crede că există în prezent conturată amplitudinea maximă în ceea ce privește evoluția la nivel național a acestei epidemii și că va trebui să fie luate în continuare măsuri de prevenție și conștientizare.

„Din păcate, orice epidemie nu vine singură. Vine cu panică. Panica este cea mai mare problemă care poate să apară într-o țară. Gestiunea și modul de manifestare a panicii vine de la modul cum se manifestă autoritățile în relația cu cetățenii, modul în care explică și capacitatea acestora de a transmite mesajele clare și de a lua măsurile cele mai bune”, a spus Sinescu.

El a amintit că primul puseu de panică a fost după primul caz confirmat de coronavirus când s-au golit magazinele inclusiv din Suceava, după care a mai scăzut această presiune.

Sinescu a apreciat drept o măsură bună închiderea unităților școlare până în 22 martie și este convins că măsura va fi prelungită.

El a menționat că și măsurile privind traficul aerian, rutier și feroviar cu Italia sunt corecte, dar și cele privind adunările publice.

Fostul prefect consideră că o problemă este că țara nu are un guvern cu puteri depline.

El a amintit că și în 26 februarie a spus că trebuie guvern pentru a exista cei trei factori implicați cu puteri depline, respectiv Parlamentul, Guvernul și Președinția, pentru că în asemenea situații trebuie luat în calcul „scenariul cel mai negru”, care nu trebuie să se și întâmple.

Sinescu este de părere că, în actuala situație, organizarea alegerilor anticipate dorite de PNL ar trebui să fie îndepărtată și ar fi o opțiune bună de a amâna alegerile locale.

El a spus că și în ceea ce privește măsurile medicale trebuie gândit scenariul cel mai negru și este convins că Raed Arafat gândește un anumit plan de acțiune împreună cu echipa sa.

Sinescu și-a exprimat încrederea că autoritățile locale și județene vor lua toate măsurile corespunzătoare și că vor avea și o comunicare corectă astfel încât la 6-8 ore să fie transmise informațiile despre măsurile luate și evoluția situației.


Intră acum și în grupul de