Cătălin Nechifor: Este halucinant ce se întâmplă în țară având Guvernul demis și Parlamentul în izolare. Ce diferență este între Ludovic Orban și cei care au împrăștiat coronavirus în condițiile în care premierul, știind că e suspect de infectare cu coronavirus, a chemat presa să facă acest anunț


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele pentru administrație al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat că România a ajuns într-o situație fără precedent cu Guvern izolat și Parlamentul care nu mai poate funcționa.

„Intrăm într-o etapă pe care nu puteam să o bănuim. La ora 13:00 începeau consultările la Cotroceni, dar delegația PNL nu mai poate participa.Mă întreb dacă președintele mai poate face consultări, cu cine și cu ce sens?”, a spus Nechifor.

El consideră că ceea ce a fost ieri și astăzi la nivel politic și de sănătate publică este halucinant.

„Oameni complet iresponsabili, politicieni care nu au înțeles nimic, care încalcă reguli pe care ei le-au scris”, a arătat Nechifor.

Potrivit acestuia țara rămâne doar cu președinte pentru că din momentul în care carantina s-a instalat și la Senat, orice dorință de a avea un plen reunit de a avea dezbateri, de a avea legiferare în Parlament e sortită eșecului cel puțin pentru două săptămâni atât timp cât va dura carantina din cauza senatorului PNL Vergil Chițac fost amiral al Marinei Române.

„În momentul în care îți bați joc de democrație și vii cu propuneri precum Cîțu, precum Orban, oameni care se împiedică pur și simplu și care nu au niciun chef să guverneze, iată că viața îți dă o lecție importantă și îți arată că nu ai voie să-ți bați joc de un popor, de oameni, de viața lor. În acest moment Klaus Iohannis a devenit ceea ce și-a dorit: singurul stăpân al României. El nu are suspiciuni de infectare cu coronavirus pentru că a fost perfect izolat”, a adăugat Nechifor.

Liderul Pro România a arătat că în București e panică, cu lumea dând buzna la spitale, cu oameni care au golit pur și simplu rafturi de magazine și pare că nu mai e o țară guvernată.

„Sper ca Raed Arafat să rămână un om care să aibă capacitatea să gestioneze criza asta.Nici Armata, nici Minister de Interne, nici Finanțe, nici premier, nimic nu mai funcționează în țara asta. Rămânem, ca de obicei, pradă unui necunoscut uriaș, rămâne să ne descurcăm fiecare cum putem”, a mai spus deputatul sucevean.

El consideră că trebuie ca în momentul de față cei care mai gândesc cât de cât să-și pună ordine în idei și să vadă ce e de făcut.

„Mă uitam astăzi cum premierul în exercițiu a infectat cu nonșalanță o duzină de ziariști, cameramani, reporteri chemându-i la o conferință de presă, el însuși suspect de coronavirus și ținându-i acolo grupați într-un spațiu închis”, a spus Nechifor.

El a arătat că legea este foarte clară și că atunci când ești suspect de autoizolezi.

Nechifor a întrebat ce diferență este între Ludovic Orban și pensionarul MAI care a infectat familia și personal medical, sau ministrul Sănătății și acea tânără din Hunedoara care a din necunoaștere a transmis virusul în patru spitale și la mai mulți oameni.

„Te întrebi dacă România are în acest moment oameni care să treacă țara prin criză. Aștept să vedem ce se întâmplă. În mod evident Parlamentul nu mai funcționează, șansa de a pune un guvern stabil a fost ratată ieri și cineva trebuie să plătească. Să duci țara în criză politică, să duci țara într-o criză socială creată involuntar din nepriceperea liberalilor este de natură penală”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de