Acasă Actualitate Ucraina își închide frontierele pentru cetățenii străini. Decizia intră în vigoare peste...

Ucraina își închide frontierele pentru cetățenii străini. Decizia intră în vigoare peste 48 de ore. În această țară a fost înregistrat primul deces din cauza infectării cu coronavirus COVID 19


Intră acum și în grupul de

Ucraina a luat decizia de a închide frontierele pentru cetățenii străini.

Hotărârea adoptată în cadrul ședinței Consiliului de Securitate și Apărare Națională va intra în vigoare peste 48 de ore, informează Agenția BucPress.



Anunțul a fost făcut de secretarul Consiliului de la Kiev, Oleksii Danilov în timpul unei briefing.

În același timp, cetățenilor ucraineni le este recomandat să evită călătoriile în străinătate pentru a se evita răspândirea coronovirusului Covid-19. 

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat în urmă cu două zile decizia de a introduce carantina pe întreg teritoriul țării din până în 3 aprilie 2020.

Carantina presupune stoparea procesului de învățământ și instructiv-educativ în școli, interdicție pentru adunări în masă cu numărul de persoane peste 200 (deși Parlamentul va funcționa în mod obișnuit), vor fi sistate zborurile către o serie de țări și restricționată trecerea  frontierei la majoritatea punctelor vamale.

Consilierul Ministrului sănătății al Ucrainei, medicul infecționist Olga Golubovska a anunțat, vineri, că în urma infectării cu coronavirusul COVID-19 a fost înregistrat decesul unei femei de 70 de ani din regiunea Jitomir.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version