IPS Pimen, mesaj pe fondul epidemiei cu noul coronavirus: Căldura sufletului medicului este darul lui Dumnezeu. Să ascultăm de îndrumările medicilor date spre binele nostru, spre sănătatea și vindecarea trupului nostru


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților IPS Pimen Suceveanul a transmis, vineri, credincioșilor să asculte de îndrumările medicilor care sunt date spre sănătatea și vindecarea trupului nostru.

În predica Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților se arată că epidemia cauzată de noul coronavirus a provocat o mare durere sufletească și trupească, o mare primejdie pentru viața noastră de zi de zi.

„Necazurile, spun Sfinții Părinți purtători de Dumnezeu, sunt certări sau cercetări ale lui Dumnezeu.Sunt certări pentru păcatele noastre, chemându-ne la îndreptare, la pocăință. Sunt o cercetare, adică o atenționare din partea lui Dumnezeu, amintindu-ne că păcatul, care este o boală a sufletului, aduce și o îmbolnăvire a trupului. Este o cercetare a lui Dumnezeu, știind că la necaz ne apropiem de El, Îl simțim mai bine, mai mult, mai adânc cu mintea și cu inima”, a arătat înaltul ierarh.

IPS Pimen Suceveanul spune că de-a lungul veacurilor au fost multe încercări, necazuri, dar, cum spune Psalmistul, „din toate ne-a izbăvit Domnul”.

„Dumnezeu este Doctorul trupului și al sufletului. El ne dă vindecarea sufletului prin iertarea păcatului, care este o îmbolnăvire a sufletului. Dumnezeu este Doctorul trupului în primul rând prin imunitatea acestuia față de atâția viruși sau microbi din atmosferă la care suntem expuși. Dumnezeu este doctorul și al trupului prin lucrarea medicului și a medicamentelor, făcute de oamenii de știință datorită cunoștințelor dobândite prin luminarea minții de către Dumnezeu”, a menționat IPS Pimen.

Totodată, ierarhul BOR arată că  Dumnezeu este Doctorul și al trupului prin căldura sufletească a ostenitorilor din spitale cu care consultă și îngrijesc pe bolnavi.

„Căldura sufletului medicului este darul lui Dumnezeu pentru trăirea lui ca împlinitor al poruncile lui Dumnezeu, care sunt lumină. De aceea, iubiți credincioși, mai ales în ceasul de față, să ascultăm de îndrumările medicilor date spre binele nostru, spre sănătatea și vindecarea trupului nostru.Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu, Care ne luminează mintea și sufletul”, a transmis IPS Pimen.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților încheie cuvântul de îmbărbătare și întărire cu încurajarea pe care o dă Mântuitorul Hristos Care ne-a spus: „Iată, Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacurilor!”

„Vă îmbrățișez pe toți cu dragoste părintească și vă port, cu smerenie, în rugăciunile mele”, a încheiat IPS Pimen Suceveanul.


Intră acum și în grupul de