Lucian Harșovchi: Asigurăm dezinfectarea spațiilor publice din municipiu, dar protejăm și angajații firmelor de salubrizare ca să poată lucra în continuare. Gunoiul va fi ridicat la timp, corect, să nu creem un alt focar de infecție //VIDEO


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că o preocupare a municipalității în această perioadă dificilă este menținerea serviciilor publice asigurate pentru cetățeni, punând accent pe activitatea de salubrizare și dezinfecție.

Viceprimarul a spus că o atenție deosebită este acordată angajaților firmelor de salubritate, atât stradală cât și menajeră pentru ca aceștia să fie protejați și să nu existe riscul opririi activității.

El s-a întrebat ce se va întâmpla dacă salariații care se ocupă de salubritatea stradală și menajeră intră în panică, în șomaj tehnic și cum va arăta orașul dacă deșeurile nu se vor ridica la timp.

Harșovschi a spus că nu crede că se va ajunge în această situație pentru că au fost luate măsuri și chiar dacă va fi nevoie să se plătească în plus pentru achiziția combinezoanelor și măștilor se va face astfel încât gunoiul în municipiul Suceava să fie ridicat la timp, corect.

„Am înțeles că la depozitul Moara nu se acceptă deșeurile persoanelor aflate în carantină, dar noi nu vom avea această problemă pentru că salubrizăm, colectăm, să nu creem un alt focar de infecție de la neridicarea gunoiului”, a spus Harșovschi.

El a subliniat că municipalitatea tratează cu calm această situație astfel încât serviciile să fie asigurate în continuare în mod cât mai normal în această situație de criză.

„Se închid toate, se suspendă activități. Noi sperăm ca serviciile municipiului Suceava să rămână deschise ca să putem oferi acel confort sucevenilor”, a spus Lucian Harșovschi.

Viceprimarul a arătat că acțiunile de dezinfecție se desfășoară zilnic în municipiul Suceava, pentru a limita și evita contactul, răspândirea infecției cu virusul COVID – 19.

„Acționăm pe toate străzile din oraș, în parcuri, spațiile de joacă, la toate punctele de colectare a deșeurilor, piețele agroalimentare, Centrul Comercial Bazar, stațiile și în toate mijloacele de transport în comun și instituțiile publice din subordine. Toate acestea sunt curățate/ igienizate și  stropite cu soluții de dezinfectare”, a spus viceprimarul arătând că se folosesc în concentrație care să genereze  eficacitate virucidă maximă.

El a mai arătat că sunt decizii și acțiuni luate de autorități, dar că depinde de fiecare cetățean în parte ca aceasta situație să poată fi ținută sub control.

„Trebuie sa fim responsabil, conștienți de gravitatea situației și să respectăm toate măsurile impuse de către autoritățile statului în ceea ce privește dezinfectarea, respectarea regulilor de igienă și evitarea zonelor aglomerate. Trebuie să stam acasă dacă deplasările nu sunt motivate de o urgență.

Cu toții trebuie să fim conștienți că dacă nu ne protejam și, mai ales, dacă nu reducem contactul social, cei afectați vor fi părinții și bunicii noștri. Panica nu ne ajută. Cu calm, cu mintea limpede vom trece și peste această perioadă dificilă”, a transmis Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de