CJ Suceava alocă 2,8 milioane de lei pentru refacerea drumului Moldoviţa-Argel (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Lucrările de refacere a drumului Moldoviţa-Argel, care a fost puternic afectat de inundaţiile din vara anului 2008, urmează să fie finanţate din resurse locale, în condiţiile în care fondurile de la CE pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii întârzie să fie trimise autorităţilor române.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în prima şedinţă a CJ Suceava va propune schimbarea destinaţiei sumei de 2,8 milioane de lei, prevăzută pentru lucrări de amenajare a Centrului Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice din comuna Păltinoasa, ce va funcţiona într-o fostă unitate militară, întrucât suma de bani nu este suficientă pentru toate lucrările necesare. Astfel, banii vor fi folosiţi pentru refacerea drumului Moldoviţa-Argel.

Consiliul Judeţean Suceava a contractat în anul 2006 un credit bancar pe o perioadă de 15 ani, în sumă de 10 milioane de lei, din care jumătate pentru reabilitarea unui drum judeţean, iar restul pentru reamenajarea a două foste obiective ale MApN care au fost transferate în proprietatea CJ Suceava.

Parlamentul European a aprobat, în şedinţa sa din 11 martie 2009, primul proiect rectificativ pe 2009, în care s-a solicitat mobilizarea sumei de 11,8 milioane euro din Fondul de Solidaritate al UE, în urma efectelor inundaţiilor care au afectat România în iulie 2008. Prin acest raport se acordă 11,8 milioane de euro judeţelor Suceava, Iaşi, Neamţ, Botoşani şi Maramureş care au suferit în urma inundaţiilor din iulie 2008.


Intră acum și în grupul de