Un pacient de la Spitalul Municipal Rădăuți a fost confirmat cu noul coronavirus și transferat la Secția Covid 19 din Suceava. Managerul Traian Andronache spune că personalul medical care a intrat în contact cu pacientul va fi testat


Intră acum și în grupul de

Un pacient cu noul coronavirus a fost confirmat luni seara la Spitalul Municipal Rădăuți și a fost transferat imediat la Secția Covid 19 a Spitalului Județean Suceava.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronache, a declarat marți pentru News Bucovina că toate persoanele suspicionate de infectare cu noul coronavirus au fost testate.

El a arătat că luni seara un caz a fost confirmat pozitiv și a fost dirirjat către secția de Covid 19 a Spitalului Județean Suceava.

Traian Andronachi a menționat că personalul medical al spitalului nu a fost infectat cu noul coronavirus și a subliniat că se respectă procedurile și protocoalele.

„Toate persoanele care au avut contact cu pacientul, chiar dacă a avut echipament de protecție, va fi testat”, a spus managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

El a arătat că testele pe care unitatea spitalicească le-a avut pe stoc le-a folosit în totalitate și că așteaptă să fie completat stocul.

Traian Andronachi a mai declarat că după ce SJU Suceava a fost închis în vederea dezinfecției totale și reorganizarea în spital Cocvid 19, toate urgențele de la nivelul județului Suceava vor ajunge la Spitalul Municipal Rădăuți așa cum s-a discutat și cu directorul DSP Suceava și cu directorul Serviciului Județean de Ambulanță.


Intră acum și în grupul de