Un sucevean s-a plâns la poliție că dezinfecția făcută în scara blocului îi afectează sănătatea sa și a familiei sale. Testările ISU Suceava n-au depistat creșteri de substanțe nocive în aer peste valorile normale

Un bărbat de 38 de ani, din Suceava, a sesizat la Poliția Suceava despre faptul că la locul de domiciliu s-a făcut dezinfecție pe casa scării cu o substanță care îi afectează sănătatea sa dar și a familiei.

Acesta a mers la poliție personal, luni, în jurul orei 22:30.

Imagine ilustrativă

Suceveanul a povestit polițiștilor că în jurul orei 20.00 niște persoane au făcut dezinfecție pe casa scării unde locuiește și că ulterior mirosul substanței folosite a pătruns și în incinta apartamentului său situat la etajul cinci al acestui imobil, făcându-și griji cu privire la sănătatea familiei.

Totodată, acesta a indicat polițiștilor că a fost înștiințat de către unii vecini despre efectuarea dezinfecției în cauză pe casa scării unde locuiește.

Polițiștii au făcut verificări în zonă, fiind luată legătura telefonic cu președintele de asociație a imobilului care indică și confirmă efectuarea acestei dezinfecții printr-o firmă de profil, avizată să asigure servicii și care folosește substanțe autorizate sanitar veterinar.

Ulterior, s-a cerut intervenția la fața locului și a lucrătorilor din cadrul ISU Suceava, care a măsurat cu aparate de specialitate nocivitatea substanțelor din imobil, nefiind înregistrate creșteri CBRN peste valorile normale în concentrația de aer cu substanțe nocive pentru sănătate.