Un sucevean s-a plâns la poliție că dezinfecția făcută în scara blocului îi afectează sănătatea sa și a familiei sale. Testările ISU Suceava n-au depistat creșteri de substanțe nocive în aer peste valorile normale


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 38 de ani, din Suceava, a sesizat la Poliția Suceava despre faptul că la locul de domiciliu s-a făcut dezinfecție pe casa scării cu o substanță care îi afectează sănătatea sa dar și a familiei.

Acesta a mers la poliție personal, luni, în jurul orei 22:30.

Imagine ilustrativă

Suceveanul a povestit polițiștilor că în jurul orei 20.00 niște persoane au făcut dezinfecție pe casa scării unde locuiește și că ulterior mirosul substanței folosite a pătruns și în incinta apartamentului său situat la etajul cinci al acestui imobil, făcându-și griji cu privire la sănătatea familiei.

Totodată, acesta a indicat polițiștilor că a fost înștiințat de către unii vecini despre efectuarea dezinfecției în cauză pe casa scării unde locuiește.

Polițiștii au făcut verificări în zonă, fiind luată legătura telefonic cu președintele de asociație a imobilului care indică și confirmă efectuarea acestei dezinfecții printr-o firmă de profil, avizată să asigure servicii și care folosește substanțe autorizate sanitar veterinar.

Ulterior, s-a cerut intervenția la fața locului și a lucrătorilor din cadrul ISU Suceava, care a măsurat cu aparate de specialitate nocivitatea substanțelor din imobil, nefiind înregistrate creșteri CBRN peste valorile normale în concentrația de aer cu substanțe nocive pentru sănătate.


Intră acum și în grupul de