Ion Lungu: „Trebuie să fac pe super dirigintele de şantier” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Doar un sfert din lucrările de reabilitare a reţelelor de apă potabilă în cadrul proiectului ISPA au fost finalizate, a declarat miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, arătând că a fost întocmit un grafic de recuperare a întârzierilor şi excluzând posibilitatea pierderii finanţării pentru acest proiect, în valoare de peste 50 de milioane de euro, din cauza întârzierilor constatate. „Trebuie să fac pe super dirigintele de şantier”, a spus Lungu, subliniind că doreşte ca acest proiect să fie finalizat şi că pentru asta „e nevoie de autoritatea primarului”.

În ceea ce priveşte celelalte componente ale proiectului, edilul-şef a spus că acestea sunt în grafic, precizând că firma care lucrează la sistemul de canalizare a realizat 40 la sută din program, iar cea ce modernizează staţia de epurare se apropie de jumătatea lucrării.

Lungu a mai declarat că lucrările de reabilitare a reţelelor de apă şi canal, dar şi cele ale magistralelor de transport a agentului termic au creat cel mai mare disconfort în oraş după 1989, fiind zeci de străzi închise sau pe care nu se poate circula, dar şi că s-a sistat furnizarea apei calde sau închideri temporare a furnizării de apă potabilă. El a explicat însă că aceste lucrări de modernizare a oraşului trebuiau făcute şi că vor continua anul viitor cu amenajarea de parcări subterane, reabilitarea zonei centrale şi refacerea bulevardului principal al municipiului.

Proiectul ISPA de reabilitare şi optimizare a reţelelor de alimentare cu apă, canalizare şi modernizarea staţiei de epurare din Suceava este în valoare de 52,59 milioane de euro din care 33,44 milioane de euro reprezintă finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, 12,46 milioane de euro sunt asiguraţi de Guvernul României, iar 6,68 de milioane de euro din fonduri locale printr-un împrumut de la banca KfW din Germania.

Din acest proiect reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă este realizată de un consorţiu dintre firmele TMUCB SA şi ERG Termrom SA, valoarea lucrărilor fiind de 14,89 milioane de euro, iar reabilitarea reţelei de canalizare din municipiu, de 20,96 de milioane de euro este executată de firma germană Lunwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH& Co.KG.

Reabilitarea şi modernizarea staţiei de epurare este realizată de firma spaniolă Dytras, valoarea lucrărilor fiind de 13,66 milioane de euro.
Lucrările în cadrul acestui proiect ar urma să fie finalizate în decembrie 2010.


Intră acum și în grupul de