Ștefan Mandachi abia face față solicitărilor de donații pentru Crucea Roșie Suceava prin achiziția de centimetri ai metrului de autostradă. Vasile Armenean de la Betty Ice a cumpărat 1000 de cm, dar au donat bani și fostul premier Victor Ponta, dar și Dan Barna


Intră acum și în grupul de

Omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi a declarat, vineri, la o ediție specială a Subiectul Zilei de la News Bucovina că face față cu greu solicitărilor din partea celor care vor să doneze bani pentru Crucea Roșie Suceava care va folosi fondurile pentru nevoile Spitalul Județean Suceava.

„Avem foarte mulți donatori din Suceava și din țară. Sunt unii antreprenori mai puternici care ar vrea să discute direct cu mine. Avem o echipă de voluntari care oferă informații minimale oamenilor care vor să doneze, dar sunt unii care vor să vorbească cu mine și de aceea fac pe customer service, dar o fac cu mare bucurie pentru că deja începem să stângem bani și aș vrea să-l dau de exemplu pe Vasile Armenean, care și-a luat 1000 de centimetri și a făcut o donație de 10.000 de euro către Crucea Roșie Suceava”, a spus Mandachi.

El a spus că la apelul lui oamenii răspund cu o solidaritate pe care nu a mai întâlnit-o niciodată la nivelul societății românești

Mandachi a mai declarat că o mare surpriză a fost că la provocarea sa din film pentru toți președinții, premierii, miniștrii Sănătății și Educației a răspuns deja fostul premier Victor Ponta.

„Până acum, singurul care a reacționat este Victor Ponta. Nu a vrut să facă publică informația, dar l-am convins eu pentru că nu mai e timp de certuri, controverse și antipatii”, a spus Mandachi.

Între cei care au făcut donații se află și președintele USR, Dan Barna.

Primul metru de autostradă din Moldova va fi vândut, centimetru cu centimetru, pentru a se obține fonduri cu care să fie achiziționate echipamente medicale necesare Spitalului Județean Suceava, a anunțat antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi.

El a subliniat că toți banii vor intra direct în conturile Crucii Roșii Suceava de unde vor fi direcționați Spitalului Județean Suceava în funcție de nevoi.

Potrivit acestuia, primul metru de autostradă are 300.000 de centimetri pătrați și că fiecare centimetru pătrat va fi vândut cu 10 euro, astfel încât să se strângă suma de 3 milioane de euro.

El arată că toți cei care vor contribui vor primi primi un certificat de ”proprietar” pentru centimetrul sau centimetrii achiziționați, iar numele va rămâne scris mai mic sau mai mare, în funcție de numărul de centimetri pe un monument al donatorilor la Primul metru de autostradă.

„Dacă se strâng bani mai mulți, dăm și la vecini și la toată România. (vreți să vă spun un secret? Deși în clip mă minunez să strângem 3 mil euro, eu în sinea mea cred cu tărie vom strânge minim 30 milioane euro, dar n-am mai zis la nimeni asta. Chiar am pus și un pariu cu cineva important că vom strânge)”, a menționat Mandachi.

El a spus că a donat 10.000 de euro și a provocat toți cetățenii români și străini și mai ales antreprenorii să doneze îl depășească.

„Dirijați atenția către Suceava și dacă vreodată ați venit în Bucovina și v-a plăcut, amintiți-vă de oamenii și locurile de aici. De Voroneț, de Cetate, Putna, Sucevița, Mănăstirea Humorului, Moldovița. Amintiți-vă de pacea, veselia și de toate selfiurile pe care le-ați făcut aici, în Ierusalimul Europei, în țara fagilor”, a transmis Mandachi.

Sumele de bani vor putea fi transmise în conturile

CONT RON: RO43RNCB0244020411980016

CONT EURO: RO76RNCB0244020411980004

Cod SWIFT: RNCBROBU

Beneficiar: SOCIETATEA DE CRUCE ROSIE SUCEAVA, (C.I.F. 4244520)


Intră acum și în grupul de