Linia de echipamente care a fost transferată de la Universitatea Suceava la Spitalul Județean Suceava pentru analiza testelor pentru noul coronavirus urmează să devină funcțională


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a transmis că linia de echipamente pe care Universitatea Suceava a transferat-o la Spitalul Județean Suceava urmează să devină funcțională după ce se vor finaliza testele de certificare a rezultatelor.

„Împreună construim un zid împotriva COVID-19! Parteneriatul, oferirea ajutorului și conduita umană reprezintă rețeta prin care putem depăși această criză care ne afectează județul!”, a transmis Prefectura Suceava.

Astfel, Laboratorul pentru analiza SARS-CoV-2, înființat de Spitalul Județean Suceava  în colaborare cu Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, deține linia completă de echipamente pentru detecția virusului în probele recoltate.

Sursa citată arată că în scurt timp, după efectuarea testelor de certificare a rezultatelor, acest laborator va deveni FUNCȚIONAL și va crește capacitatea de testare.

„Este dovada clară că doar împreună putem să venim în ajutorul sucevenilor și al românilor”, subliniază Prefectura Suceava care mulțumește medicilor și tuturor celor care, în aceste momente grele, sunt în linia întâi.


Intră acum și în grupul de