Au fost montate containerele-corturi tip pentru echiparea și decontaminarea personalului medical și triajul pentru pacienții care vin la Spitalul Județean Suceava

Acțiunea de montaj a ansamblului container- corturi tip tunel care va asigura atât spațiul pentru echiparea și decontaminarea personalului medical cât și  triajul pentru pacienții care vin la spital a fost finalizată, a anunțat Prefectura Suceava.

Prefectul de Suceava a anunțat că trei containere încălzite vor fi montate în curtea SJU Suceava pentru trierea pacienților.

Astfel, în urma consultării cu managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, dr. Filip Florin, prefectul a dispus, în regim de urgență, montarea a 3 construcții modulare în curtea unității medicale, lângă Unitatea de Primiri Urgențe (clădirea spitalului nou), pentru a asigura triajul pacienților.

Containerele, din care unul aparține Instituției Prefectului- Județul Suceava și două aparțin SC SUCT SA Suceava, au dimensiuni standard de 6 metri lungime, 5 metri lățime și 2,2 metri înălțime, vor fi móntate de cadre aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava sub coordonarea inspectorului șef  col. Costică Ghiață.

Fluxul operațional va fi asigurat de cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava sub coordonarea dr. Liviu Cîrlan- șef UPU, anunță Prefectura.

Sursa citată arată că aceste containere sunt încălzite și oferă condiții decente, care asigură un plus de confort pacienților care se prezintă la spital.

„Facem precizarea că prefectul județului Suceava a discutat cu managerul STARBUCKS Suceava și, începând cu data de 29.03.2020 va fi asigurat pentru personalul medical, personalul ISU, dar și pentru pacienții din triaj ceai, cafea și fresh-uri de portocale. Prin această acțiune se dorește asigurarea unui climat normal, primitor, pentru persoanele care se prezintă la spital dar și pentru angajații spitalului care luptă în continuare, în linia întâi”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.