112 – Mi-a luat foc gospodăria!


Intră acum și în grupul de

Luni seară, telefonul serviciului de urgenţă 112 a sunat strident. La capătul firului se afla un gospodar din localitatea Văratec, oraşul Salcea, care le-a povestit disperat operatoarelor de pe tură că gospodăria pentru care a muncit de o viaţă a fost cuprinsă de flăcări.

Imediat s-a dat alarma şi către incendiu au plecat două echipaje aparţinând ISU Suceava, iar pentru limitarea efectelor incendiului a fost solicitat şi ajutorul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Salcea care a plecat spre locul incidentului cu un echipaj şi o autospecială. Când au ajuns la faţa locului, flăcările cuprinseseră deja acoperişul şurii şi cel al adăpostului de animale, existând oricând pericolul ca incendiul să se extindă şi la casa de locuit.

Nu mai puţin de 3 ore s-au luptat pompierii cu flăcările. Din fericire, nu au fost înregistrate victime omeneşti, dar focul a transformat în scrum şura gospodarului, şapte tone de furaje şi mai bine de o tonă de cereale, pagubele ridicându-se la o primă evaluare la peste 8.000 de lei.

Mai mult, în urma primelor cercetări s-a stabilit că focul a pornit de la un scurtcircuit provocat de conductorii electrici degradaţi.


Intră acum și în grupul de