De la 1 septembrie şi persoanele juridice vor avea acces la programul “Rabla” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că în cadrul coaliţiei de guvernare s-a discutat despre extinderea programului „Rabla” începând cu 1 ianuarie 2010 pentru deţinătorii de tractoare şi maşini agricole, măsură care va avea ca rezultat înnoirea parcului de astfel de utilaje, dar şi extinderea, începând cu 1 septembrie, a acestui program, pentru persoanele juridice.

Liderul democrat-liberal a mai arătat că printre măsurile anticriză ce au fost discutate în şedinţa de coaliţie se numără şi cele privind mediul de afaceri şi îmbunătăţirea Legii investiţiilor străine prin coborârea plafonului de la care firmele care fac investiţii pot beneficia de facilităţi fiscale. Potrivit lui Flutur, plafonul ar putea scădea de la 50 de milioane de euro, la zece milioane de euro, însă suma de zece milioane de euro a fost avansată doar în discuţii nefiind încă stabilit plafonul.

Acordarea unui credit fiscal pentru modernizarea şi renovarea clădirilor şi locuinţelor, reprezintă o altă măsură anticriză adusă în discuţie în cadrul coaliţiei de guvernare, a spus liderul PD-L, arătând că s-a vorbit ca 25 la sută din valoarea lucrărilor să fie deduse din impozitul pe venit. Flutur a arătat că această măsură vine în sprijinul populaţiei în condiţiile în care multe case sunt în paragină.


Intră acum și în grupul de