PSDL-izarea – ultima frontieră


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a glumit atunci când a spus că se gândeşte foarte serios să facă o serie de insigne cu semnul „simpatizant PD-L”. Din punctul meu de vedere ar cam fi cazul, pentru că după ce a dat iama printre primarii PNL ce se simt fără de stăpân prin judeţul Suceava şi i-a făcut simpatizanţi PD-L, acum Gheorghe Flutur va avea o nouă problemă, va trebui să dea insigne de simpatizant şi la o serie de parlamentari.

Povestea cu „simpatizant PD-L” e ca în bancul ăla când … două dintre capetele unui balaur discutau despre cel de-al treilea cap: „Auzi, ştii ce am aflat? Ce anume? Cel de al treilea cap a început să se drogheze! Aoleu … bine că nu a devenit homosexual !”. Cam aşa e şi cu povestea asta cu simpatizant PD-L: dacă va mai dura mult timp şi vor avea mulţi adepţi, tare mi-e că o să avem parte de un nou partid în România.

Partidul Simpatizanţilor Democrat-Liberali – PSDL, în care se pot înscrie fără a fi daţi afară din partidul pe listele căruia au candidat la funcţiile de primar sau consilieri, toţi PSD-iştii sau PNL-iştii din judeţul Suceava care se simt prea slabi pentru a sta cuminiciori patru ani alături de cei care i-au consacrat.

Văzută la rece, povestea cu simpatizanţii PD-L inventată de Gheorghe Flutur este una tragi-comică, în sensul că atât Flutur cât şi „simpatizanţii lui” se îmbată cu apă rece, pentru că în realitate nici unii şi nici alţii nu vor face echipă bună din simplul motiv că taberele au fost deja create, palmele, pumnii şi picioarele din campania electorală au fost date şi, respectiv, încasate şi nu mai e loc de împăcare. Dar, de frica preşedintelui PD-L Suceava, simpatizanţii se vor face că le sunt dragi PD-L-iştii, iar acceştia din urmă se vor da în poze cu primarii simpatizanţi de mai să zici că în viaţa lor au fost nedespărţiţi.

Din tot teatrul acesta, pe care personal îl consider prea ieftin, nu are nimeni de câştigat, însă de pierdut vom avea cu toţii. Chestia cu „simpatizant PD-L” nu face decât să umple de ridicol demersul primarilor, mult pea slabi pentru a se declara membri ai PD-L şi apoi să mai candideze odată, în cadrul unor alegeri anticipate, pentru a recâştiga funcţia. Şi mai umple de scârbă electoratul care nu mai vede în politicienii locali decât o tagmă de mincinoşi care mai devreme sau mai târziu îşi vor fi dat arama sau slăbiciunile pe faţă.

Revenind la PSDL, mă „cutremur de emoţie” numai la gândul că Traian Băsescu nu mai iese preşedinte al României în alegerile de la finele lunii noiembrie, iar PD-L nu va mai fi la guvernare. Atunci să vedeţi varianta nouă a PSDL: Partidul Scârbiţilor de Democrat-Liberalism. Cum vor fugi cu toţii care pe unde apucă şi nu vor mai face decât poziţia struţului în condiţiile în care fără Băsescu urgia se va abate asupra capetelor mult prea plecate în faţa dorinţei de a simpatiza de dragul unor arginţi primiţi la rectificativele de buget ale Consiliului Judeţean.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de