Coaliţia PSD-PD-L, „un armistiţiu al luptei politice pe perioada crizei economice” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Asigur PD-L că nu vom rămâne împreună la guvernare mai mult de 24 de ore de la terminarea crizei economice”. Afirmaţia aparţine vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Donţu, care consideră că actuala coaliţie de guvernare PSDPDL este „un rău necesar”.

„Este un armistiţiu al luptei politice pe perioada crizei economice”, a spus vicepreşedintele PSD Suceava, care a arătat că în ultima perioadă au fost vehiculate mai multe scenarii care indică modul în care PSD va părăsi guvernarea, unul dintre acestea fiind că PSD va ieşi de la guvernare, iar un altul că PSD va fi scos de la guvernare.

Potrivit unei note a staff-ului de campanie prezidenţială, premierul Boc ar intenţiona să o remanieze pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la 1 septembrie, iar PD-L tatonează 18 parlamentari PSD pentru a-i racola şi determina ruperea coaliţiei, sunt câteva scenarii luate în calcul de PSD. Scenariul luat în calcul de staff-ul de campanie al PSD presupune că o primă mutare ar consta în racolarea unor parlamentari PSD şi PNL, în condiţiile în care s-ar purta deja “discuţii structurate” cu UDMR şi reprezentanţii minorităţilor pentru supravieţuirea Cabinetului Boc, după ieşirea PSD de la guvernare.

Nota citează o informaţie deţinută de “V.H.”(Viorel Hrebenciuc – n.r.) potrivit căruia 18 parlamentari PSD au primit, direct sau prin terţi, oferte sau avertismente de la PD-L ori “mandat explicit” din partea unor “emisari” ai lui Băsescu, pentru a demisiona din PSD. În analiza staff-ului de campanie al PSD se acreditează ideea ca racolările respective, dacă se realizează, să fie urmate de o remaniere a ministrului Educaţiei, fără ca PD-L să ceară acordul PSD. “Un astfel de gest ar fi fost prezentat ca decizie legitimă a premierului, forţând din partea PSD ieşirea de la guvernare sau acceptarea unei situaţii care să slăbească încrederea votanţilor social-democraţi în partid”, se arată în documentul citat.


Intră acum și în grupul de