Pe 2 septembrie, Guvernul îşi asumă răspunderea pentru legi privind salarizarea, educaţia, restructurarea (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Guvernul îşi va asuma răspunderea în 2 septembrie pe proiecte de legi care se referă la reforma statului român, a declarat marţi, vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, exemplificând cu legea salarizării unice, reformarea şi reorganizarea agenţiilor de stat, raţionalizarea cheltuielilor publice, relansarea mediului economic prin scutirea la impozitul pe profitul reinvestit, dar şi legile educaţiei. „Dorim să accelerăm punerea în practică a acestor prevederi din programul de guvernare”, a spus liderul PD-L, subliniind că toate acestea fac parte din Parteneriatul pentru România.

Flutur a arătat că s-a decis ca aceste reforme să fie adoptate prin asumarea răspunderii guvernamentale pentru a nu se întârzia în procesul de legiferare şi a exemplificat cu Legea poliţiei locale, care încă nu a fost adoptată de Parlament.

Potrivit vicepreşedintelui PD-L, în cazul acestor acte normative există riscul să dureze foarte mult dezbaterile parlamentare „să se transforme în şezătoare”. „Dacă avem, teoretic, această majoritate de peste 60 la sută, e clar că ea ar trebui să contribuie”, a spus Flutur, care a menţionat că de luni de zile se lucrează la elaborarea acestor legi care urmează să fie adoptate prin asumarea răspunderii guvernamentale.

El a mai adăugat că reforma statului român include şi alte domenii, care nu fac obiectul asumării răspunderii Guvernului, cum ar fi reforma sistemului judiciar unde mai trebuie adoptate două coduri juridice, reforma sistemului de pensii sau descentralizarea, menţionând că 26 august este termenul la care ministerele Agriculturii şi Culturii vor prezenta modul în care se va face descentralizarea acestor domenii.


Intră acum și în grupul de