Primul sucevean confirmat cu noul coronavirus, un bărbat din Mălini, s-a vindecat și a fost externat


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ Iași, prof. dr. Carmen Dorobăț, a declarat, vineri, că bărbatul în vârstă de 71 de ani, din Suceava, care a fost infectat cu coronavirus, a plecat vineri acasă, fiind vindecat.

„A fost cazul nr 1 de la Iași. Bărbatul în vârstă de 71 ani, de la Suceava, cu comorbidități, a plecat acasă vindecat!“, a precizat prof. dr. Carmen Dorobăț conforma bzi.ro

Bărbatul s-a întors din Lombardia, cu autocarul, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare, iar în data de 2 martie 2020, s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase, cu febră și frisoane, și rămas internat.

După ce a fost confirmată infecția cu noul coroanvirus pacientul a fost transferat ulterior la Clinica de Boli Infecțioase din Iași.

Prefectura Suceava anunțase în 16 martie că bărbatul s-a vindecat, dar ulterior a revenit, arătând că a fost o informare preluată greșit de la DSP Suceava.

În județul Suceava au fost confirmate oficial 866 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 36 decese ale unor suceveni au fost asociate infecției cu SARS-CoV-2 care provoacă boala Covid-19.


Intră acum și în grupul de