A lovit mortal un pieton şi a plecat mai departe


Intră acum și în grupul de

Pe strada Morii din oraşul Salcea, joi, la ora 18:00, A. Ilie, în vârstă de 58 ani localnic, în timp ce traversa drumul în calitate de pieton, a fost acroşat şi accidentat mortal de un autoturism al cărui conducător a părăsit locul faptei.

Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe fugar, ca fiind S. IOAN, de 19 ani localnic, fără permis de conducere. S-a stabilit că în timp ce acesta conducea un autoturism, s-a angajat în depăşirea unui alt autoturism, moment în care a surprins şi accidentat mortal bărbatul, aflat în traversarea neregulamentară a drumului.

După accident autorul s-a deplasat la domiciliu, unde a fost identificat ulterior, iar autoturismul implicat a fost găsit în garajul locuinţei prezentând avariile produse în urma accidentului.

Conducătorul auto nu purta centura de siguranţă, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele lui S. IOAN a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 ore, pentru comiterea infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi cu alcoolemie peste limita legală”, vineri fiind prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă .


Intră acum și în grupul de