Carcalete: Sesizarea ANI, „o chestiune de formă şi nu de fond”


Intră acum și în grupul de

Inspectorul general al judeţului Suceava, Petru Carcalete, care este consilier judeţean PD-L şi preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava, a declarat vineri că în ceea ce priveşte cazul sesizat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) este vorba de “o chestiune de formă şi nu de fond”, arătând că el a menţionat în declaraţia de interese că este asociat unic al firmei Sil Rom 2008 şi că acest lucru presupune că este şi administrator.

Potrivit lui Carcalete, în formularul pe care l-a completat, în paranteză erau înscrise mai multe calităţi, cum ar fi asociat unic, administrator şi a considerat că trebuie să înscrie una din cele enumerate.

ANI s-a sesizat din oficiu, în urma unui articol apărut în presă, în ianuarie 2008, conform căruia Petru Carcalete, şeful ISJ Suceava, nu îşi înregistrase declaraţiile de avere şi de interese. El a fost sancţionat, la acea vreme, cu amendă de la 100 la 500 de lei, conform Legii 144/2007, se arată într-un comunicat de vineri al Agenţiei.

Potrivit cercetărilor ulterioare, inspectorii ANI au constatat că Petru Carcalete a fost consilier local al Municipiului Rădăuţi între 2004 şi 2008, iar începând cu anul 2008 el a devenit consilier judeţean la Consiliul Judeţean Suceava.

Totodată, în declaraţiile de interese din mai 2005, ianuarie 2008 şi iunie 2008 (când a devenit consilier judeţean), acesta nu a menţionat că este administrator la societatea comercială Sil Rom 2008.

ANI consideră că acestea indică săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, astfel că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi pentru a efectua cercetări.

Agenţia a suspendat propriile cercetări până la soluţionarea cauzei de către Parchet.


Intră acum și în grupul de