Primarul Sucevei susţine necesitatea reabilitării termice a blocurilor din municipiu


Intră acum și în grupul de

“Acest proiect de reabilitare termică nu trebuie ratat”, a declarat luni primarul Sucevei, Ion Lungu, care a arătat că unii suceveni nu şi-au dat acordul pentru ca blocurile în care locuiesc să intre în programul de reabilitare termică, în consecinţă, municipiului Suceava i s-a retras o parte din suma de alocată de Guvern în acest sens, respectiv 4 milioane de lei.

Edilul-şef sucevean a explicat că din cele 31 de blocuri cu o mie de apartamente incluse iniţial în programul de reabilitare termică, doar 16 blocuri au acceptul proprietarilor pentru a intra în acest an în program, iar pentru şapte blocuri au început licitaţiile de atribuire a lucrărilor. „Nu avem cum să cheltuim cei 8,2 milioane de lei alocaţi de Guvern pentru acest program”, a spus Lungu, care şi-a exprimat speranţa că după ce vor fi executate lucrări de reabilitare termică la primele blocuri prin acest program, locuitorii vor înţelege beneficiile.

El a arătat că unii locatari nu au banii necesari pentru cofinanţara lucrărilor de reabilitare termică prin programul guvernamental, iar alţii au preferat să facă lucrări de reabilitare termică în regim privat.

Ion Lungu a subliniat că este necesară reabilitarea termică a blocurilor pentru că în caz contrar pierderile de agent termic vor fi înregistrate în continuare la consumatori deşi municipalitatea face investiţii importante în reabilitarea sistemului de termoficare pentru eliminarea pierderilor din reţele.


Intră acum și în grupul de