Incendiu cu pagube de 100 milioane de lei vechi, provocat de o ţigară nestinsă


Intră acum și în grupul de

Pagube de 100 milioane de lei vechi a provocat într-o gospodărie, un incendiu izbucnit de la o ţigară aruncată la întâmplare. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, luni seară, la ora 22:35 a fost anunţat un incendiu în comuna Ulma. Astfel, Garda de intervenţie Vicovu de Sus şi Detaşamentul de pompieri Rădăuţi au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Trifan I., în localitatea Costileva, comuna Ulma.

Din cauza drumului inaccesibil autospecialelor, pompierii au fost nevoiţi să parcurgă pe jos o distanţă de aproximativ 3 km.

La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit şi depozitul de furaje, existând pericolul de propagare la o casă învecinată şi fondul forestier aflat în imediata apropiere.

Focul a fost stins la ora 02.05, în limitele găsite, dar au ars casa de locuit, construită din lemn, cu acoperiş de şindrilă, pe o suprafaţă de circa 20 mp, depozitul de furaje pe o suprafaţă de circa 16 mp şi aproximativ o tonă de fân. Pagubele au fost estimate de proprietar la 10.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul s-a produs din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător.

Pompierii au salvat casa de locuit învecinată şi fondul forestier, în valoare de aproximativ 250.000 lei.


Intră acum și în grupul de