Chema-ţi-aş liftul !!!


Intră acum și în grupul de

Timp de o săptămână, presa centrală a urlat din toţi bojocii cum că secretarul de stat din Ministerul Turismului, PSD-istul Corneliu Popovici, va fi dat afară din partid pentru simplul motiv că la solicitarea ministrului său, PD-L-ista Elena Udrea, acesta a apăsat imediat pe butonul care aduce liftul. Am văzut timp de câteva zile cum aşa zişii jurnalişti „dă Bucureşti” încercau să smulgă o dâră de declaraţie de la câte un şefuleţ de pe la PSD poate or putea să se agaţe de ceva, acolo, şi să facă din asta o super-ştire.

Elena Udrea a ieşit de la comisia de audiere a Parlamentului, destul de nervoasă şi a cerut pe un ton imperativ „Domnule secretar de stat, chemaţi liftul!”, iar omul a apăsat pe buton. În mintea presei centrale, acest fapt echivalează cu un fel de umilinţă la care s-ar fi expus suceveanul Corneliu Popovici. Trecând peste faptul că subiectul în sine, cel cu datul afară a lui Popovici de la minister pentru că a ascultat de şeful său este absolut penibil, nu am înţeles de ce jurnaliştii care beau apă de Dâmboviţa nu au în cap şi ideea că poate exista pe lumea asta, dincolo de mâncătoria politică, şi o dâră de politeţe. Eu unul, l-aş fi apostrofat pe Popovici pentru faptul că în loc să dea dovadă de politeţe, şi de băiat fin, şi să cheme liftul fără să i se ceară asta, a aşteptat ca Udrea să urle la el.

Marţi, după ce a ieşit de la audieri, Elena Udrea a întors pe obrazul presei centrale o palmă de sunt convins că la câtă apă au în capete ziariştii de acolo, s-ar putea să nu mai vadă bine vreo două zile. Udrea i-a spus lui Popovici la ieşirea de la audieri: „Domnule secretar de stat, lăsaţi-mă să chem liftul !”. Personal, prestaţia Elenei Udrea nu mă încântă în mod deosebit, dar ceea ce a făcut ea acum dovedeşte că ştie să fie acidă şi mai ales să-şi bată joc de cei slabi de îngeri şi mult prea aplecaţi de mijloc în a-i sorbi din palmă firmiturile ce le lasă la bătaie. Elena Udrea şi-a bătut joc de comisia parlamentară, de uzanţe, de bani şi de presa centrală. Cu alte cuvinte, a făcut cam ce “a vrut muşchii ei” şi toate astea pentru că preşedintele Traian Băsescu veghează pentru ea.

Ziariştii de Bucureşti nu au făcut altceva până acum decât să urmărească spectacolul ieftin al ministrului şi să se bucure când mai pot inventa un scandal. A fost atât de jenant să vezi cum ditamai televiziunile naţionale de ştiri se aburcă să vadă după gardul de la sediul PSD dacă Popovici este pus sau nu pe coji de nucă pentru că a chemat liftul încât e de înţeles de ce suntem la acest nivel, şi al presei, dar şi al politicienilor.

Fără să fiu maliţios, ministrul Turismului a demonstrat până în momentul de faţă că este mai bărbat decât mulţi politicieni din România şi în plus că are „cu ce”. Şi dacă i se va da voie, va demonstra în continuare că ştie să fie şi drăguţă, şi maliţioasă, şi impertinentă şi şmecheră, dar şi o doamnă. Iremediabil imaginea Elenei Udrea se va şifona, ca şi cea a lui Corneliu Popovici, însă aş vrea să cred că oricât de ameninţat cu datul afară din post va fi Popovici, nu va înceta pe perioada mandatului său să rămână un gentleman şi să se poarte ca un bucovinean pentru că de „ţăţisme” şi de „ţaţe” e plin Bucureştiul, Guvernul şi politica din România, în general.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de