Amenzi în valoare de 8,2 milioane de lei aplicate de polițiștii suceveni pentru nerespectarea măsurilor stabilite pentru limitarea epidemiei cu noul coronavirus


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au aplicat de la începutul pandemiei cu noul coronavirus amenzi în valoare totală de peste 8.2 milioane de lei persoanelor care un au respectat măsurile stabilite pentru limitarea răspândirii virusului.

Potrivit Prefecturii Suceava, forțele de ordine, constituite în echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști local și militari, au continuat să efectueze verificări în sistem integrat, pentru impunerea normelor legale instituite în perioada stării de urgență.

Astfel, în ultímele 24 de ore au fost verificate 1435 de persoane aflate în autoizolare/ carantină instituționalizată și 74 de societăți comerciale. Echipele mixte care au totalizat 332 de polițiști, 108 de polițiști locali, 20 de militari și 58 de jandarmi, au aplicat în urma verificărilor efectuate 111 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 267.270 lei.

Totodată, au fost întocmite 9 dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni de zădărnicirea combaterii bolilor și infracțiuni de fals și uz de fals.

          De la începutul pandemiei polițiștii suceveni au aplicat 3484 de sancțiuni contravenționale în context Covid19, cu o valoare totală de 8.210.215 lei, după cum urmează:

– 34 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare/carantină, în valoare cumulată de 93.000 lei;

– 3383 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație si deplasare cu o valoare cumulată de 7.858.710 lei;

– 67 de sancțiuni contravenționale pentru alte fapte comise în context (fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, fapte economice, etc.), în valoare total de 258.505 lei.


Intră acum și în grupul de