Pavilionul central al Spitalului municipal Fălticeni se redeschide de joi dimineaţa, începând cu ora 7.30


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Fălticeni, medicul Vlad Alexandru Morariu, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina, că Pavilionul central al unităţii spitaliceşti va fi redeschis de joi dimineaţă, începând de la ora 7.30 şi secţiile din această clădire vor funcţiona cu program normal.

El a spus că în cursul zilei de joi, 16 aprilie a fost efectuată retestarea pentru noul coronavirus pentru 47 de persoane care sunt angajate ale spitalului, iar pentru 44 dintre acestea rezultatul a fost negativ, pentru două rezultatul a fost pozitiv, iar pentru o persoană rezultatul a fost neconcludent.

Medicul Vlad Alexandru Morariu a subliniat că redeschiderea pavilionului central are loc în condiţiile în care peste 95 la sută dintre cadre medicale care erau iniţial pozitive pentru SARS-CoV2 s-au vindecat.

Managerul Spitalului municipal Fălticeni a precizat că în spaţiile pavilionului central al unităţii spitaliceşti au fost efectuate mai multe acţiuni de dezinfecţie şi curăţenie, totul fiind pregătit în prezent pentru primirea pacienţilor.

El a menţionat că Spitalul municipal Fălticeni are asigurate stocuri de dezinfectanţi, materiale şi echipamente de protecţie pentru angajaţii spitalului.

Reamintim că Pavilionul central al spitalului a fost închis începând de sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 14,00, pentru a fi efectuate acţiuni de dezinfecţie în secţiile care funcţionează în această clădire după ce mai mulţi angajaţi ai unităţii spitaliceşti au fost depistaţi pozitiv pentru SARS-CoV2.

De menţionat este că în pavilionul central al Spitalului municipal Fălticeni funcţionează Secţiile de Medicină Internă, Cardiologie, Chirurgie Generală, Anestezie -Terapie Intensivă, precum şi Compartimentul de Primiri Urgenţe.

(LB)


Intră acum și în grupul de