DSP Suceava continuă ancheta epidemiologică în cazul infectării IPS Pimen cu SARS-CoV-2, urmând să fie testați și 25 de preoți din județ


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarat pentru NewsBucovina că autorităţile sanitare continuă ancheta epidemiologică efectuată în cazul infectării cu SARS-CoV2 a IPS Pimen, în cursul zilei de miercuri urmând să fie testaţi 25 de preoţi din diferite parohii ale judeţului, care au intrat în contact cu arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Medicul Elena Manuela Trifan a spus că în cursul zilei de marţi au fost recoltate 22 de probe pentru SARS-CoV2 de la personalul Mănăstirii “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”  şi alte 15 probe de la personalul Căminului “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, unde sunt îngrijite persoane vârstnice.

Reamintim că IPS Pimen Suceveanul, care a fost confirmat cu noul coronavirus, a fost transferat luni seara de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava  la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. dr. Matei Balş” din Bucureşti, cu un elicopter.


Intră acum și în grupul de