DGASPC Suceava cere DSP sprijin pentru instruirea personalului de la Centrul Sasca privind folosirea echipamentului de protecţie, intervenţia, tratarea şi monitorizarea beneficiarilor cu Covid-19, dar şi pentru prevenirea infectării angajaţilor testaţi negativ sau netestaţi


Intră acum și în grupul de

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a solicitat sprijin autorităţilor sanitare sucevene în vederea instruirii personalului din Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică privind modul de folosire a echipamentului de protecţie, intervenţia, tratarea şi monitorizarea evoluţiei beneficiarilor testaţi pozitiv pentru SARS-CoV2, dar şi  pentru prevenirea infectării angajaţilor testaţi negativ sau netestaţi.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a informat, miercuri, într-un comunicat de presă, că după primirea rezultatelor testării beneficiarilor şi personalului care efectua ture în izolare în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, instituţia a luat marţi decizia izolării celor 242 de beneficiari testaţi pozitiv pentru SARS-CoV2 într-o clădire separată de cea în care sunt cazaţi ceilalţi 127 de beneficiari testaţi negativ.

Daneliuc a spus că angajaţii testaţi pozitiv care urmează a fi internaţi în spital, sunt înlocuiţi, începând de miercuri,  22 aprilie, de angajaţii care se aflau în izolare preventivă la domiciliu.

Ea a mai spus că în condiţiile în care angajaţii de specialitate din cadrul acestui centru, respectiv asistenţi medicali, infirmieri, vor avea de îngrijit beneficiari testaţi pozitiv COVID – 19, conducerea DGASPC Suceava a solicitat marţi, printr-o adresă transmisă Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, sprijinirea cu personal medical din cadrul spitalului, în vederea instruirii personalului din centru privind modul de folosire a echipamentului de protecţie, intervenţia, tratarea şi monitorizarea evoluţiei beneficiarilor testaţi pozitiv COVID – 19, dar şi  prevenirea infectării angajaţilor testaţi negativ/netestaţi.

“Totodată, am adus la cunoştinţa DSP Suceava faptul că Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică nu are instalaţii de oxigen şi niciun fel de aparatură medicală necesară unei astfel de situaţii, ca cea cu care ne confruntăm acum”, a precizat Daneliuc.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava a menţionat că opt dintre angajaţii centrului care au fost testaţi pozitiv la SARS-CoV2 au fost internaţi la Spitalul municipal Rădăuţi, iar 51 de angajaţi la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan” Suceava “ca urmare a unei foarte bune colaborări” cu coordonatorul medical al Sucevei,  general în rezervă dr. Ionel Oprea.

Daneliuc a subliniat că dezinfecţia clădirilor şi a spaţiilor din incinta centrului s-a efectuat marţi, înainte de trierea beneficiarilor în funcţie de rezultatul testării.

“Pentru a crea condiţii de odihnă angajaţilor care sunt în izolare la centru şi asigură schimbul de tură, se vor monta în curtea centrului, containere de locuit, primite de la ISU Suceava, echipate corespunzător”, a mai informat purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava.

(LB)


Intră acum și în grupul de