Peste 200 de salariați ai SJU Suceava au cerut, sub o formă sau alta, suspendarea sau încetarea raporturilor de muncă. Pentru circa o sută de angajați cererile au fost deja aprobate


Intră acum și în grupul de

Peste 200 de salariați ai SJU Suceava au solicitat, într-o formă sau alta, încetarea raporturilor de muncă cel puțin pe perioada cât la Spitalul Județean Suceava se vor trata  pacienții cu COVID-19, potrivit unor surse apropiate situației.

Aceste cereri încă sunt analizate de comisiile medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava.

Până în prezent, circa 100 de angajați au primit aprobare pentru cererile făcute, fiind respinse cele prin care se solicita șomaj tehnic.

Astfel, au fost cereri de pensionare, cereri pentru îngrijirea copilului minor, prelungirea de concedii medicale, suspendarea contractului, concedii fără plată pe motiv de boală, sau demisii.

Cele mai multe cereri de acest fel sunt ale personalului medical mediu.

În prezent, aproape jumătate dintre medicii SJU Suceava vin la serviciu, iar din numărul de asistente, sunt la serviciu circa o treime, dar încă mai sunt angajați care sunt pozitiv la noul coronavirus sau în izolare la domiciliu, au precizat sursele citate.


Intră acum și în grupul de