Şapte comune sucevene nu au contracte de transport a deşeurilor


Intră acum și în grupul de

Un număr de 137 de depozite de deşeuri aflate în 107 comune sucevene, dar şi cel din municipiul Rădăuţi au fost verificate de Agenţia de Protecţie a Mediului, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, reprezentanţi ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean Suceava. Potrivit conducerii Gărzii de Mediu Suceava, este vorba despre depozitele de deşeuri cu termen de sistare pe data de 16 iulie 2009, în urma acţiunii fiind întocmite note de constatare şi fişe de inventariere.

„Toate cele 107 comune şi municipiul Rădăuţi au sistat depunerile, dar 4 comune nu au închis perimetrul şi nu au efectuat ecologizarea gropilor. Aceste comune sunt Ostra, Pătrăuţi, Slatina şi Siminicea. De asemenea 7 primării nu au încheiat contracte de transport şi depozitare a deşeurilor la celelalte gropi tranzitorii. Este vorba despre Vultureşti, Slatina, Pătrăuţi, Dorneşti, Putna, Straja şi Poieni Solca. Primăriile Dorneşti şi Poieni Solca au încheiat contracte doar pentru deşeuri reciclabile şi spun că deşeurile compostabile rămân în gospodăriile proprii”, a precizat directorul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache.

Acesta a precizat că în urma acţiunii au fost încheiate un număr de 23 procese-verbale de contravenţie din care 7 avertismente şi 16 amenzi în valoare totală de 240.000 lei.


Intră acum și în grupul de