Salina Cacica, amendată pentru deversare de ape neepurate în pârâul Soloneţ


Intră acum și în grupul de

Comisarii suceveni de mediu au aplicat o sancţiune în valoare de 35.000 lei conducerii Salinei Cacica pentru apele uzate deversate în pârâul Soloneţ, a informat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache. Aceasta a precizat că, în urma unei sesizări, în localitatea Cacica s-a verificat cursul de apă a pârâului, fiind găsiţi peşti mici morţi, pe o distanţă de 1-2 km.

„Salina Cacica a evacuat ape tehnologice în pârâu datorită avariei la o conductă aflată în stare de uzură avansată. Urmare a deversării s-a produs mortalitate piscicolă redusă. Salina şi-a recunoscut vina şi a doua zi a plătit amenda”, a menţionat Adriana Iordache.

Aceasta nu este singura neregulă găsită în perimetrul pârâului Soloneţ. Întrucât exista un ordin al Comisariatului General privind salubrizarea cursurilor de apă, a căilor de comunicaţii şi staţii CFR comisarii suceveni au trecut la verificări. Astfel, în comuna Todireşti s-a constatat că, în urma închiderii platformei de deşeuri locuitorii depun gunoaiele pe malul pârului Soloneţ şi a râului Suceava.

Adriana Iordache a spus că pentru această abatere Primăria a primit un avertisment.


Intră acum și în grupul de