Un invitat la petrecere i-a furat maşina


Intră acum și în grupul de

Profitând de faptul că gazda a adormit, unul dintre invitaţii la petrecere, deşi nu avea permis, a plecat cu maşina. Potrivit IPJ Suceava, duminică, la ora 08.00, A. Andrei, de 22 ani, din comuna Fărcaşa, judeţul Neamţ, cu reşedinţa în municipiul Vatra Dornei, a sesizat faptul că în noaptea precedentă, autori necunoscuţi i-au sustras autoturismul proprietate ce se afla în parcarea din faţa imobilului unde locuieşte, pe strada Bîrnărel.

Din cercetări s-a stabilit că sâmbătă, în jurul orelor 22.00, reclamantul s-a deplasat la un club de pe raza municipiului unde s-a întâlnit cu T. Adrian. Aici cei doi au cunoscut două tinere din comuna Dorna Arini cu care au consumat băuturi alcoolice şi au dansat până în jurul orelor 00.30, când toţi patru au plecat spre domiciliul părţii vătămate. La ieşirea din club s-au întâlnit şi cu G. Andrei, de 19 ani localnic, pe care l-au invitat cu ei.

Cu toţii au consumat băuturi alcoolice, iar în jurul orelor 06.00, A. Andrei care între timp a adormit, a fost sunat de un coleg de serviciu care l-a rugat să oprească autoturismul şi să-l ia şi pe el până în oraş. Atunci reclamantul a constatat că este singur în apartament şi uitându-se în parcare a văzut că îi lipseşte autoturismul, iar de pe masă cheile acestuia. În continuare l-a sunat pe T. Adrian şi împreună cu acesta au căutat pe raza municipiului autoturismul în cauză până în jurul orelor 08.00, când a reclamat la poliţie furtul.

În timp ce reclamantul era audiat cu privire la împrejurările comiterii furtului, autoturismul a fost identificat abandonat pe raza comunei Dorna Arini, fiind avariat în proporţie de 40%, din cauza coliziunii cu un copac de pe marginea carosabilului.

Poliţiştii au demarat cercetările şi au stabilit că suspect de comiterea faptei este G. Andrei, care a declarat că în jurul orelor 06.00, profitând de faptul că a rămas ultimul în apartamentul reclamantului, a sustras cheile autoturismului acestuia şi a urcat la volan, deşi nu posedă permis, în ideea de a face o plimbare şi s-a deplasat circa 11 km până în comuna Dorna Arini sat Rusca, iar la întoarcere a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un pom de pe marginea carosabilului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest după circa 4 ore, rezultatul fiind 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, urmând să se dispună procedural.


Intră acum și în grupul de