Acasă Actualitate Minori tâlhăriţi de un tânăr de etnie romă

Minori tâlhăriţi de un tânăr de etnie romă


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au trimis în arest preventiv un tânăr de etnie romă suspect de comiterea a trei tâlhării a căror victime au fost copii. Potrivit UPJ Suceava, pe 13 iulie, orele 18.27, M. Ioan din municipiul Suceava a sesizat prin intermediul „SNUAU 112” faptul că o persoană necunoscută, prin violenţă a sustras un telefon mobil aparţinând unui prieten de-al său. Din cercetări s-a stabilit că în jurul orelor 18.20, în timp ce M. A., de 13 ani, din localitate, se afla împreună cu un prieten pe Bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, la un moment dat au fost interpelaţi de către un bărbat necunoscut, care i-a întrebat dacă nu ştiu cât este ceasul şi care le-a propus să-l ajute să care nişte geamuri la o scară alăturată, în schimbul sumei de 5 lei pentru fiecare.

Conduşi de către acesta, s-au deplasat pe aleea Lalelelor, iar aici bărbatul i-a luat telefonul mobil din buzunarul de la pantaloni minorului M. A., i-a aplicat o palmă peste faţă, după care a fugit. Fiind ajuns din urmă de către cei doi minori, pentru a-şi asigura scăparea, agresorul l-a lovit cu palma peste faţă pe minorul M. D., după care şi-a schimbat direcţia de deplasare, fugind spre Biserica Trei Ierarhi.



După o săptămână, pe 20 iulie, la ora 17.00, S. Claudia, de 30 ani, din municipiul Suceava, a sesizat faptul că în aceeaşi zi, un tânăr de etnie rromă i-a sustras prin violenţă fiului său minor H. D., de 8 ani, un telefon mobil.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în ziua de 20.07.2009, în jurul orei 14:00, H. D. se afla în zona Şcolii Generale nr. 1 din municipiul Suceava, iar un tânăr de etnie rromă i-a cerut să-i arate stadionul, lucru cu care copilul a fost de acord. Odată ajunşi în zona stadionului, acel tânăr i-a cerut să-l ajute să mute nişte scaune, ulterior urmând să-i dea suma de 5 lei. S-au deplasat prin faţa Spitalului Judeţean Suceava, de unde au mers pe Calea Obcinilor ieşind din oraş spre comuna Şcheia.

La circa 100 metri de semaforul de la intersecţia b-dul George Enescu cu Calea Obcinilor în sensul de mers spre comuna Şcheia, tânărul de etnie rromă a condus copilul în pădure, unde i-a sustras telefonul mobil şi l-a lovit cu pumnul în zona feţei, după care a plecat într-o direcţie necunoscută.

Pe 6 august, la orele 16.20, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a fost sesizată verbal de minorul C. O., de 12 ani, din comuna Bosanci, despre faptul că, în timp ce se afla în zona S.C. Mopan S.A. Suceava, a fost deposedat de către un bărbat necunoscut prin violenţă de suma de 5 lei şi o brăţară din aur.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orelor 14.30, în timp băiatul se deplasa pe jos pe strada Calea Unirii, din municipiul Suceava, împreună cu prietenul său C. N, de 14 ani, tot din comuna Bosanci, au fost acostaţi de un tânăr necunoscut care le-a propus să adune nişte nuci promiţându-le la fiecare suma de 50 lei. Aceştia au acceptat şi s-au deplasat împreună spre cartierul Iţcani, iar când au ajuns în zona S.C. Mopan S.A. Suceava, au intrat în pădurea din apropiere.
Aici tânărul i-a solicitat lui C. O. să-i dea brăţara de la mână, pentru a vedea dacă este din aur, iar după ce acesta i-a dat-o, a refuzat să i-o restituie, căutându-l apoi în buzunare, de unde i-a luat suma de 5 lei, i-a dat o palmă peste cap, spunându-i să continue drumul pe cărarea din pădure, ameninţându-i că îi va bate dacă se vor întoarce.

Potrivit poliţiştilor, în urma activităţilor specifice desfăşurate, a fost identificat suspectul de comiterea tâlhăriilor ca fiind C. GHEORGHE, de 30 ani, din comuna Comăneşti.

În baza probatoriului administrat autorul a fost reţinut pe o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, iar marţi, Instanţa de Judecată a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version