DGASPC Suceava a lansat procedura privind angajarea de personal de specialitate în centrele de la Sasca Mică şi Costâna


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, a informat într-un comunicat de presă, că anunţul privind angajarea de personal de specialitate în centrele de la Sasca Mică şi Costâna a fost publicat pe site-ul instituţiei, centre în care au fost confirmate mai multe cazuri pozitive de SARS-CoV-2 în rândul beneficiarilor şi angajaţilor, iar la CRRN Costâna a fost numit un coordonator care va monitoriza activitatea angajaţilor.

Ea a spus că la şedinţa operativă de luni, la care au participat reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului şi conducerea CJ Suceava, s-au analizat, în principal,  modul şi procedura de angajare de personal de specialitate, fără concurs, conform legislaţiei specifice stării de urgenţă, pentru a asigura necesarul de personal în cadrul celor două centre, CRRN Sasca Mică şi CRRN Costâna.

Daneliuc a precizat că la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică de la Costâna, la fel ca şi la CRRN Sasca Mică, a fost numit un coordonator care va monitoriza activitatea angajaţilor, va comunica cu personalul din tură pentru a identifica din timp problemele şi nevoile care apar, întărind astfel rolul conducerii în teritoriu, fiecare coordonator ţinând permanent legătura cu conducerea în vederea semnalării eventualelor probleme şi rezolvarea acestora în cel mai scurt timp.

Daneliuc a arătat că pe site-ul DGASPC Suceava, http://dgaspcsv.ro/anunturi/, a fost postat anunţul de angajare de personal de specialitate, fără concurs, pentru o perioadă determinată de trei luni pentru centrele în care va apărea această necesitate ca urmare a internării în spital a personalului diagnosticat pozitiv la COVID-19.

Ea a mai precizat că pe acelaşi link este postat un anunţ cu date de contact şi intervalul de timp în care pot suna persoanele interesate, care au rude internate în CRRN Costâna.

“Trebuie menţionat faptul că în structura DGASPC Suceava, la nivelul întregului judeţ, sunt 41 de locaţii de tip rezidenţial şi familial pentru copii (centre, case de tip familial, apartamente de tip familial sau social) coordonate de către 9 şefi de serviciu şi 12 locaţii pentru adulţi cu dizabilităţi, coordonate de către 8 şefi de serviciu, iar conducerea direcţiei, de la începutul stării de urgenţă ţine legătura zilnic cu toţi şefii de serviciu, raportările privind starea de sănătate a beneficiarilor şi a angajaţilor făcându-se de două ori pe zi, dimineaţa şi seara sau ori de câte ori apare vreo situaţie neprevăzută, situaţia fiind centralizată zilnic şi transmisă forurilor superioare. De aceea,  coordonarea centrelor de câte un specialist din cadrul DGASPC Suceava, are rolul de a întări capacitatea de comunicare, gestionare probleme şi identificare de soluţii în timp util, atât în ceea ce priveşte activitatea personalului, dar şi în ceea ce priveşte condiţiile de cazare, echipament, materiale etc”, a menţionat Daneliuc.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava a declarat că stocul de echipamente şi materiale protecţie, igienă şi dezinfecţie  este asigurat pe o perioadă destul de îndelungată, apreciind, totodată, deschiderea  atât a ONG-urilor, cât şi a persoanelor fizice care s-au arătat dispuse să sprijine instituţia pe viitor.

“În acelaşi timp, activitatea DGASPC Suceava se desfăşoară normal, în regim online în special, deoarece în acest timp continuă să fie copii în situaţie de risc, victime ale violenţei, mame cu nou-născuţi care au nevoie de ocrotire, dosare de handicap trimise online şi prin poştă care trebuie instrumentate, evaluări prin telefon ale copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi etc. Primim solicitări şi sesizări pe email, prin telefon şi prin poştă şi încercăm să venim în sprijinul fiecărei persoane care are nevoie de ajutor, consiliere sau îndrumare”, a explicat Daneliuc.

Ea a anunţat că psihologii instituţiei au format o reţea de sprijin, consiliere şi suport emoţional, atât pentru personalul din centrele rezidenţiale, pentru asistenţi maternali şi familii de plasament, dar şi pentru sprijinul persoanelor care trec prin traume provocate de COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava a mai spus că persoanele care sună la numărul de telefon al instituţiei sau scriu pe pagina de Facebook a DGASPC Suceava pot solicita sprijinul unui psiholog disponibil.


Intră acum și în grupul de