Episcopul diecezei romano-catolice de Iași, P.S. Iosif Păuleț, a venit la Suceava cu ajutoarele transmise de Papa Francisc împreună cu crucea tradiției franciscane: Sfântul Părinte are o slăbiciune pentru zona noastră


Intră acum și în grupul de

Episcopul diecezei romano-catolice de Iași, monseniorul Iosif Păuleț, a adus, luni, bolnavilor și medicilor din Spitalul Județean Suceava binecuvântarea și donația papei Francisc.

Un semn religios care confirmă apropierea spirituală a Sfântului Părinte este și faptul că materialele medicale au călătorit tot timpul, din Cetatea Vaticanului până în fosta Cetate de Scaun a Moldovei, împreună cu un Crucifix foarte îndrăgit de Sfântul Francisc din Assisi (1181-1226) cu imaginea Sfintei Cruci din bisericuța ”Sfântul Damian”.

Crucea tradiției franciscane și materialele medicale donate de papa Francisc – cinci ventilatoare pulmonare, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2, 5000 de măşti sanitare și 400 de ochelari de protecție – au fost înmânate de episcopul Păuleț Spitalului Județean Suceava astăzi, în jurul orei 13.00.

Monseniorul Iosif Păuleț a declarat la sosirea la Suceava că vine din partea Sf. Părinte Papa ca reprezentant al lui în Dieceza de Iași.

„Vin cu un mesaj de salut din partea Sf. Părinte care a fost informat despre situația din România și auzind că situația cea mai grea este la Suceava, el având o slăbiciune pentru zona noastră, a vrut să trimită în primul rând rugăciunile pe care le face prin binecuvântarea apostolică și totodată, compasiune celor care au suferit din cauza acestei epidemii și condoleanțe familiilor care au avut pierderi din cauza acestui virus care a îngenuncheat o lume întreagă”, a spus episcopul de Iași

Monseniorul Iosif Păuleț a arătat că pe lângă binecuvântarea apostolică, Papa Francisc a transmis și un ajutor material.

„Un ajutor material numai pentru Spitalul din Suceava, ceea ce m-a impresionat și pe mine. Poate că știți că Sfântul Părinte are o slăbiciune față de cei necăjiți, bolnavi, marginalizați. Acum un an, când ne-a vizitat la Iași, prima dată a intrat în catedrală unde erau adunați bolnavii, bătrânii, apoi a venit în fața Palatului Culturii”, a precizat monseniorul Iosif Păuleț.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a mulțumit episcopului Iosif Păuleț pentru că a făcut gesturi atât de prietenești pentru Bucovina și pentru Suceava.

Flutur a spus că transmite către Sfântul Părinte  gândurile bucovinenilor și sucevenilor și a amintit de o parabolă a Papei Francisc spusă la Iași anul trecut când acesta a arătat că atunci când vor dispărea cărările între oameni, vom ști că nu va fi bine.

„Acum au venit cărările către Suceava”, a spus Flutur.

El a transmis Sf. Părinte sincere mulțumiri și a menționat că se va ruga la Icoana Maicii Domnului de la Basilica Minor din Cacica pentru Sf. Părinte.

Totodată, Gheorghe Flutur a spus că, în ultimele zile, din fericire, în SJU Suceava a scăzut numărul pacienților din ATI care au nevoie de intubare.


Intră acum și în grupul de