Două femei din județul Suceava infectate cu noul coronavirus au murit. Una dintre ele, de 81 de ani internată a Spitalul Municipal Rădăuți avea Zona Zoster, suferea de senilitate și se plimbase prin toată secția


Intră acum și în grupul de

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți seara, că numărul deceselor asociate infecției cu noul coronavirus în țară a ajuns la 663, încă două cazuri fiind din județul Suceava.

Astfel, potrivit sursei citate, un deces, înregistrat în data de 21 aprilie a fost anunțat în 28 aprilie deși confirmarea a fost în 23 aprilie.

Este vorba de o femeie de 81 ani din județul Suceava care a fost internată în data de 13 aprilie în Spitalul Municipal Rădăuți cu Zona Zoster.

Femeia a murit în data de 21 aprilie, iar recoltarea probelor pentru Covid-19 a fost în 21 aprilie și rezultatul a fost confirmat în 23 aprilie.

GCS arată că femeia avea condiții medicale pre-existente hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, BPOC, senilitate și se menționează că femeia „s-a plimbat prin toată secția”.

Un alt deces este al unei femei de 72 de ani din județul Suceava care a fost internată în data de 9 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru AVC ischemic silvian stâng cu hemiplegie dreapta.

În data de 19 aprilie i s-a recoltat proba pentru Covid-19 care a fost confirmat în aceeași zi.

Femeia a murit în data de 27 aprilie.

De menționat că femeia avea și diabet zaharat și hipertensiune arterială.


Intră acum și în grupul de