Iohannis spune că la Spitalul Județean Suceava nu a fost bine gestionată epidemia actuală și nu că tot managementul a fost greșit. Sucevenilor le-a transmis să respecte indicațiile autorităților


Intră acum și în grupul de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seara, într-o conferință de presă, că la Spitalul Județean de Urgență Suceava această epidemie nu a fost bine gestionată și nu poate spune că tot managementul a fost greșit.

Iohannis a fost întrebat ce mesaj le transmite sucevenilor după ce acum șase luni aprecia managementul din spital, iar acum se confruntă cu o situație gravă.

Iohannis a spus că  fost în Suceava de mai multe ori și că  este un oraș în plină dezvoltare cu oameni harnici care vor să ducă o viață mai bună.

„Faptul că s-a ajuns cu orașul în carantină are mai multe cauze”, a declarat președintele.

El a arătat că nu poate spune că tot managementul spitalului a fost greșită si că „această epidemie nu a fost bine manageriată”.

Iohannis a mai arătat că în Suceava au fost foarte mulți români veniți din afară, iar acest lucru a contribuit la un număr mare de îmbolnăviri.

Mesjul președintelui către suceveni este că trebuie să respecte indicațiile autorităților.

„Sucevenii trebuie să respecte indicațiile autorităților ca să scape de epidemie”, a spus președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 1 aprilie a.c., decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, transmite Administrația Prezidențială.

„Astfel, în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, Președintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, arăta Administrația Prezidențială.


Intră acum și în grupul de