Cod galben de furtuni și ploi însemnate cantitativ de duminică la prânz până luni seara. Instablitatea atmosferică va fi accentuată și sâmbătă


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare cod galben de ploi valabilă și în județul Suceava de duminică 03 mai, ora 12:00 până luni, 04 mai, ora 22:00, dar și o informare meteo valabilă de sâmbătă la prânz până duminică la ora 12:00.

Potrivit informării meteo, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice, sud-vestice și în zona montană. Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Potrivit ANM de duminică la ora 12:00 până luni la ora 22:00 vor fi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ

Astfel, în Muntenia, Moldova și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40…60 l/mp.

  Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…70 km/h, vijelii și, izolat, grindină.

ANM notează că astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.


Intră acum și în grupul de