Aproape 200 de amenzi în valoare totală de peste 330.000 de lei aplicate de 1 mai de forțele de ordine din județul Suceava pentru nerespectarea măsurilor impuse în starea de urgență


Intră acum și în grupul de

Forțele de ordine din județul Suceava, constituite în echipe de polițiști și echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști local și militari, au continuat să efectueze verificări în sistem integrat, pentru monitorizarea situației operative, cu accent pe modalitatea de respectare a restricțiilor de circulație, în filtrele instituite la limitele zonelor de carantină, respectiv de protecție, precum și în locuri de picnic, parcuri și alte asemenea locuri accesibile publicului pentru impunerea normelor legale instituite în perioada stării de urgență, anunță Prefectura Suceava.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 476 cadre M.A.I. (din care 343 de polițiști, 121 de  jandarmi și 4 polițiști de frontieră) și 104 polițiști locali și 18 militari MApN.  

Activitățile desfășurate în contextul răspândirii COVID 19, în ultímele 24 de ore, au constat în 76 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării  interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină.

Au fost verificate 696 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 194 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală  de 336.190 lei. Totodată a fost constatată o  infracțiune în context, fiind înregistrat un dosar penal în care a fost cercetată o persoană.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 19 fapte de natură contravențională (10 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 9 alte contravenții în context).  Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 24.410 lei din care 14.870 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 9.540 alte contravenții în context, fiind constatate și două infracțiuni.


Intră acum și în grupul de