În cele nouă localități în carantină din județul Suceava sunt 536 de cazuri active de Covid -19, iar autoritățile județene speră să nu apară noi focare. În funcție de situația de săptămâna viitoare vor fi propuse măsuri după încetarea stării de urgență


Intră acum și în grupul de

Primarii celor nouă localități carantinate din județul Suceava s-au întâlnit, marți, la Palatul Administrativ cu prefectul, Alexandru Moldovan, cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la ședință fiind prezenți și directorul interimar al DSP Suceava, dr. Manuela Trifan și cu șeful IPJ Suceava, comisar șef Adrian Buga.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre problemele cu care se confruntă fiecare localitate din zona carantinată, dar și propuneri privind relansarea activității economico-sociale.

La debutul întâlnirii, directorul interimar al DSP Suceava a făcut o informare succintă cu privire la situația epidemiologică, menționând că cele nouă localități au la această dată, conform statisticii DSP, un număr de 536 cazuri de persoane depistate pozitiv și nevindecate.

Punctual, primarii au ridicat probleme specifice fiecărei localități, de la transportul în comun până la modul în care la punctele de control sunt interpretate documentele persoanelor care lucrează în Suceava.

Totodată, au fost prezentate mai multe probleme privind lucrările agricole, aprovizionarea cu semințe și îngrășăminte chimice.

La toate întrebările autoritățile au răspuns, prezentând și modul în care se poate proceda în contextul situației actuale.

Atât prefectul județului Suceava cât și președintele Consiliului Județean Suceava au subliniat că pentru perioada următoare este foarte important să nu mai apară noi focare, pentru a scădea și numărul testelor pozitive și că doar așa se va fi posibilă relaxarea restricțiilor.

Astfel, s-a făcut apel la primari să explice populației necesitatea de a continua să respecte și în perioada următoare regulile stabilire de autorități.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a propus ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă întâlnire cu toți primarii din zona carantinată iar până atunci să fie pregătite toate datele și propunerile care să însemne cât mai multe argumente spre a fi transmise către grupul tehnic, factorilor decizionali, elemente ce pot fi utile în elaborarea propunerilor de măsuri după încetarea stării de urgență.

De menționat este că în județ au fost până în prezent infectate cu noul coronavirus 3.010 persoane din care 986 sunt declarate vindecate. Totodată, din spital au fost externați 1.357 de pacienți.


Intră acum și în grupul de