Doi respinşi şi un candidat neprezentat la concursul pentru şefia ISU „Bucovina”

Postul de inspector şef al ISU „Bucovina” Suceava rămas vacant la 24 aprilie, după retragerea din activitate a colonelului Lucel Lulciuc, nu a fost ocupat de nici unul dintre candidaţii care au participat marţi, la concursul organizat de IGSU, potrivit site-ului www.igsu.ro. Până acum, funcţia a fost deţinută cu titlul de interimat de colonelul Costică Ungureanu, şef al Serviciului Protecţie Civilă, care de fapt a şi participat la concurs dar a fost respins la concursul de marţi.

Celălalt candidat respins este colonelul Romel Olariu, şef al Serviciului de Prevenire a Incendiilor care deţine tot cu titlu de interimar funcţia de adjunct al inspectorului şef, după ce colonelul Mircea Gospodaru s-a pensionat.

Iniţial la concurs şi-a mai depus dosarul şi locotenent colonelul Petru Constantin din cadrul Serviciului de Prevenire a Incendiilor, dar şi l-a retras luni şi locotenent colonelul Ioan Apopi de la Detaşamentul Fălticeni, care nici nu a anunţat că-şi retrage candidatura dar nici nu s-a prezentat la concurs.

Noua funcţie de inspector şef este prevăzută cu gradul de general de brigadă.

Deşi în presa locală se vehicula numele comisarului şef, Ioan Nicuşor Todiruţ, în momentul de faţă deţinător al funcţiei de şef al IPJ Suceava, ca posibil inspector şef al ISU acest lucru nu era posibil prin concurs.
Dacă Ioan Todiruţ şi-ar fi depus dosarul pentru a participa la concurs, ar fi fost respins din start deoarece nu îndeplineşte una din principalele cerinţe, aceea de „cel puţin 5 ani vechime în specialitate”, managementul situaţiilor de urgenţă fiind diferit de cel poliţienesc, deci nu este de specialitate.

Cei doi candidaţi respinşi, coloneii Ungureanu şi Olariu şi-au depus dosarele şi pentru concursul de adjunct al inspectorului şef, ce va avea loc în data de 22 septembrie tot la IGSU, dar cel mai probabil şi le vor retrage sau nu se vor prezenta, varianta cea mai atrăgătoare fiind pensionarea. Dacă se vor pensiona acum, de pe actualele funcţii interimare pe care le ocupă, beneficiile vor fi mult mai mari, decât dacă vor fi respinşi din nou şi vor trebui să se întoarcă la funcţiile anterioare, respectiv şef al Serviciului Protecţie Civilă şi şef al Serviciului de Prevenire a Incendiilor. Un alt inconvenient ar fi că la concursul pentru funcţia de adjunct al inspectorului şef s-au mai înscris şi vreo trei din subalternii lor, iar dacă unul dintre aceştia va fi declarat admis, rolurile se vor inversa, vor deveni subalterni ai celor care până acum le dădeau ordine.

Postul de adjunct al inspectorului şef este prevăzut cu grad de colonel.

loading...