Sanda Maria Ardeleanu s-a autosuspendat din funcţia de pro-rector a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presă: În cadrul sedinței de Guvern, ce a avut loc în data de 14 septembrie a.c., au fost dezbătute toate amendamentele depuse la Legea educației. Din cele peste 1700 de amendamente au fost acceptate doar 50, aprobându-se apoi, forma finală a proiectului Legii educației naționale.

Grupul parlamentar PD-L din Comisiile de învățământ ale Senatului și Camerei Deputaților, prin vocea doamnei deputat Sanda-Maria Ardeleanu, a înaintat un amendament sugerat de soluțiile legislative propuse de Pachetul Miclea, de declararea a incompatibilității între o funcție de conducere în universitate și calitatea de demnitar, a fost inclus printre cele 50 de amendamente acceptate pentru varianta finală a Legi educației naționale pe care Guvernul și-a asumat răspunderea ieri. Această modificare aprobată se va pune în aplicare cu legislatura următoare.

Această propunerea de modificare a Legii educație, a fost acceptată și datorită faptului că depolitizarea învățământului românesc reprezintă un obiectiv clar al Pactului Național pentru Educație și al programului de guvernare. ”Pachetul de soluții de reformă a educației propus de Comisia prezidentială stipula clar incompatibilitate între o funcție de conducere în universitate și calitatea de demnitar. Codul Ministerului renuntă la prevedere. Am propus-o ca amendament, iar a doua zi am şi trecut la “faptă”.

Astfel, la data de 10 septembrie a.c., mi-am depus cererile de autosuspendare din funcția de Prorector cu Relații internaționale la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, adresate Rectorului universității dar și Membrilor Senatului universitar. ” a declarat deputata Sanda-Maria Ardeleanu.

Doamna deputat și-a exprimat încrederea în modernizarea, prin reformare, a sistemului de învățământ din România, și speră că o dată cu reformarea învățământului se vor atinge noi cote ale calității în școala românescă profund ancorată exigențelor europene.


Intră acum și în grupul de