Gheorghe Flutur: Numărul noilor cazuri de Covid-19 în județul Suceava e în scădere, iar al vindecărilor în creștere. La Sasca Mică 82,5 la sută dintre persoanele depistate pozitiv s-au vindecat. La Spitalul Județean au revenit în activitate 87 la sută dintre medici


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că datele din ultimele zile  arată un trend în scădere al numărului de persoane depistate pozitiv la testele pentru infecția cu noul coronavirus, concomitent cu un trend pozitiv al numărul sucevenilor vindecați de Covid-19

„Sunt date pe care le actualizăm și care se vor constitui în argumente puternice în vederea luării deciziei de ieșire din carantină. Datele actuale arată foarte bine în raport cu perioada intrării în carantină”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că acum sunt în județ 968 cazuri COVID 19 în evoluție cu 354 mai puține decât în data de 4 mai, iar în zona carantinată sunt 409 cazuri cu 125 mai puține decât în urmă cu trei zile.

Președintele Flutur a menționat că în cele opt localități limitrofe municipiului Suceava sunt 105 de cazuri, iar în municipiul Suceava mai sunt în evoluție 304 cazuri.

El a mulțumit populației pentru că a respectat normele și recomandările, dar și personalului medical pentru implicarea în lupta pentru salvarea de vieți.

Președintele Flutur a apreciat că situația din Spitalul Județean se apropie de normalitate în condițiile în care personalul medical, medici, asistente, infirmiere, au revenit în procent foarte mare „pe front”.

El a spus că la SJU Suceava au revenit în activitate 87% dintre medici, 77% dintre asistente și 66 % din personalul auxiliar, cu o medie de peste 75 la sută.

Președintele Gheorghe Flutur a mai declarat că la Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihici Sasca Mică  82,5 la sută dintre cei testați inițial ca fiind pozitiv la noul coronavirus sunt vindecați, iar ceilalți se simt bine și că se așteaptă și ca pentru aceștia testele să se negativeze în următoarele zile.


Intră acum și în grupul de