Directorul medical al SJU Suceava: Capacitatea de ventilație mecanică din spital este mai mare decât numărul pacienților care au nevoie de terapia ventilatorie


Intră acum și în grupul de

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul chirurg Valeriu Gavrilovici, a declarat într-o conferinţă de presă că în prezent numărul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 care au nevoie de ventilaţie mecanică este mai mic decât disponibilul de echipamente pentru terapia ventilatorie pe care îl are spitalul.

Medicul Valeriu Gavrilovici a spus că în cursul dimineţii de joi în Secţia Anestezie Terapie Intensivă erau internaţi 12 pacienţi care sunt ventilaţi mecanic şi 9 pacienţi care nu necesită terapie ventilatorie.

Spitalul Județean Suceava – conferința de presa in fata intrării principale

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 7. Mai 2020

El a menţionat că Secţia ATI are 40 de paturi, în dotarea secţiei aflându-se în momentul de faţă 25 de ventilatoare mecanice.

“Mâine trebuie să vină oferta anunţată de primărie, e vorba de 10 ventilatoare mecanice.  Sunt şi ventilatoare portabile şi ventilatoare statice, cu capacităţi şi cu capabilităţi diferite. În orice caz, numărul de pacienţi care au nevoie de ventilaţie mecanică este mai mic decât disponibilul pe care spitalul îl are”, a mai spus Gavrilovici.


Intră acum și în grupul de