Primarul Ion Lungu propune ridicarea carantinei în municipiul Suceava: Suceava este un oraș normal, Suceava este un oraș cu oameni normali cu o covârșitoare majoritate de oameni sănătoși și cu câțiva oameni bolnavi, la fel cum se întâmplă în întreaga Românie


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a spus la împlinirea a șase săptămâni de la instituirea stării de carantină a municipiului Suceava că toți își doresc cât mai repede ieșirea din această situație.

El a arătat că aceasta depinde de situația epidemiologică din municipiu pe care el o urmărește zilnic.

Potrivit primarului, în ziua de 8 mai numărul persoanelor active cu Covid 19 este de 284, față de 402 câți erau în data de 5 mai.

Astfel, dacă în 5 mai numărul de cazuri active la mia de locuitori era de 3,14, în data de 8 mai acest indicator este de 2,22.

„Am putea spune că această situație este bunișoară și ne-ar putea ajuta în demersurile noastre de ridicare a carantinei și a măsurilor speciale”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că face tot ceea ce depinde de el pentru a arăta necesitatea ridicării carantinei.

„În această perioadă am stat în contact cu Guvernul României, le-am adus la cunoștință justificări, argumente, le-am transmis și aceste tabele și sper ca din data de 15 mai să avem și noi parte de măsuri de relaxare”, a spus Lungu.

Primarul și-a exprimat nemulțumirea că o serie de formatori la televiziunile centrale condamnă Suceava înainte de a judeca și spun că nu poate fi vorba de ridicarea măsurilor de carantină la Suceava.

„Eu le spun în felul următor: Suceava este un oraș normal, Suceava este un oraș cu oameni normali cu o covârșitoare majoritate de oameni sănătoși și cu câțiva oameni bolnavi, la fel cum se întâmplă în întreaga Românie. La Suceava suntem pe un plafon de stabilitate la fel cum se întâmplă în multe orașe din România. De aceea eu sper ca pe data de 15 să reanalizeze Guvernul această stare de carantină de la Suceava”, a spus Lungu.

El a menționat că a văzut un proiect al ministrului de Interne Marcel Vela potrivit căruia în Comitetele Județene pentru Situații de Urgență se pot analiza și se pot propune măsuri pentru ridicarea acestei stări de carantină.

Lungu a arătat că în cursul zilei de luni se va discuta în ședința CJSU Suceava situați și că se va cere să se propună Guvernului ridicarea stării de carantină.

„Epidemia încă nu a trecut. Mulți spun că nu am atins vârful”, a declarat primarul care a rugat sucevenii să respecte în continuare regulile pentru limitarea răspândirii virusului, cele de igienă personală, cele de izolare, de autoizolare sau carantină dacă este cazul, de distanțare socială, de circulație pe stradă, în spațiile comerciale.

„Eu sper ca în data de 15 mai și sucevenii să aibă o veste bună privind ridicarea măsurilor de carantină”, a conchis Ion Lungu .


Intră acum și în grupul de